DR LAĐEVIĆ DO NAJSITNIJIH DETALJA OBJASNIO: Šta da radi i KUDA DA IDE svako od nas ako test pokaže da je pozitivan na koronu!
Foto: privatna arhiva

tačna procedura

DR LAĐEVIĆ DO NAJSITNIJIH DETALJA OBJASNIO: Šta da radi i KUDA DA IDE svako od nas ako test pokaže da je pozitivan na koronu!

Društvo -

Mnogo toga zavisi imate li lakši ili teži oblik korone

BEOGRAD - Direktor Centra za anesteziologiju Kliničkog centra Srbije i kordinator svih kovid bolnica dr Nebojša Lađević objasnio je do detalja šta treba da radi svaki naš građanin koji bude pozitivan na korona testu.

Naime, objasnio je i proceduru šta da radi pacijent koji je na testu bio pozitivan.

Preporuka je da dođe na vreme i da se pregleda. "Prvo se ide u kovid ambulante. To je mesto gde se vrši primarna trijaža da li imate teži ili lakši oblik bolesti. Ukoliko je taj oblik blaži, propisaće se lekovi i pacijent će se vratiti kući i zakazaće se kontrola", objašnjava doktor.

Kada se u kovid ambulanti zaključi da postoji napredak bolesti, da ide u neželjenom pravcu, da osnovna terapija nije delovala, onda se takav pacijent šalje na trijažna mesta unutar bolnica kao što su Infektivna klinika, Bežanijska kosa, KBC "Dragiša Mišović" i tamo se radi druga trijaža, kaže Lađević.

U bolnicama se obično uradi i skener pluća i procenjuje se da li pacijent može da nastavi lečenje kod kuće ili mora da se hospitslizuje. U tom trenutku se njemu obezbeđuje mesto u bolnici i nastavlja bolnički tretman, dodaje Lađević.

(Kurir.rs/Tanjug/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track