U BOLNICAMA VIŠE OD 9.000 PACIJENATA Zaražen veliki broj zdravstvenih radnika!
Foto: Shutterstock, Ana Paunković, Zorana Jevtić, Tamara Trajković

BORBA protiv covida19

U BOLNICAMA VIŠE OD 9.000 PACIJENATA Zaražen veliki broj zdravstvenih radnika!

Društvo -

Od početka pandemije u Srbiji je registrovano više od 277.000 pozitivnih na koronavirus, dok je, prema podacima Ministarstva zdravlja, gotovo 2.500 preminulo.

Ne smiruje se epidemijska situacija u Srbiji, jer je mnogo bolesnih na lečenju, a zaražen je i veliki broj zdravstvenih radnika.

Prema poslednjem preseku, od posledica koronavirusa preminulo su još 53 osobe. Od skoro 19.000 testiranih, njih 5.884 je pozitivno. Na respiratoru je 312 pacijenata.

U bolnicama je na lečenju više od 9.000 pacijenata obolelih od kovida 19.

Epidemiolog Predrag Kon kaže da će se uticaj na broj prijema u bolnice osetiti za desetak dana. Da li će biti policijskog časa za Novu godinu još je neizvesno.

Vlada Srbije usvojila je mere koje je predložio Krizni štab - od nedelje ulazak u Srbiju dozvoljen je samo uz negativan pi-si-ar test, ne stariji od 48 sati. Oni koji pri ulasku u zemlju nemaju taj test, moraju u kućnu izolaciju od 10 dana.

Nova cena testa na lični zahtev za strane državljane od danas iznosi 18.000 dinara, dok je za državljane Srbije cena do kraja godine nepromenjena - 6.000 dinara, a od 1. januara 9.000 dinara.

Prve količine, bar dve vrste vakcine u Srbiju bi trebalo da stignu i pre Nove godine, kaže predsednik Vučić.

Epidemiolozi ponavljaju da je situacija izuzetno teška i da je neophodno poštovanje svih propisanih mera.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track