ČADEŽ: Molim sve da preispitaju odluku o zatvaranju u naredna dva vikenda
Foto: Zorana Jevtić

privredna komora srbije

ČADEŽ: Molim sve da preispitaju odluku o zatvaranju u naredna dva vikenda

Društvo -

Predsednik Privredne komore Srbije Mrako Čadež uputio je u ime najvećeg broja kompanija u Srbiji apel članovima Kriznog štaba da ukinu ograničenja rada najvećeg broja prodajnih objekata, saopštila je komora.

- Molim sve lekare iz Kriznog štaba da preispitaju odluku o skraćenju radnog vremena i zatvaranja prodajnih objekata u naredna dva vikenda pred novogodišnje praznike, jer verujte srpska privreda neće izdržati taj udar - poručio je Čadež.

On je istakao da najveći broj naših kompanija upravo u decembru ima najveći promet u godini.

- Naredni dani i pogodovo dva naredna vikenda su ključna, jer već sada pojedine kompanije u maloprodaji beleže pad prometa od 50 dočak 80 procenata. Ukoliko firme budu ostale bez planiranog prometa pred novogodišnje praznike, to će se sigurno odraziti na smanjenje broja zaposlenih iodustajanje odplaniranih investicija u 2021. godini - naglasio je Čadež.

Predsednik PKS-a je zahvalio svim lekarima koji se herojski bore za živote građana i istako da se zaposleni u prodaji maksimalno pridržavaju svih mera zaštite od virusa tako da među njima ima jakomalo zaraženih.

To pokazuju i poslednji podaci koji govore da u svim kompanijama u Srbiji imamo porast odsustva sa posla zbog zaraze od svega 0,32 odsto na nedeljnom nivou, naveo je on.

- Upravo ovaj podatak daje nam za pravo da od Kriznog štaba zatražimo da još jednom razmotri svoju doluku, jer prodajni objekti nisu ti u kojima se širi virus. Ali, se u isto vreme zalažemo za drastično kažnjavanje svih koji ne poštuju mere - naglasio je Čadež.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track