OGLASILA SE PORODICA NESTALOG STEFANA: Molimo sve za pomoć, oni su divni mladi ljudi, nisu iskusni vozači
Foto: Facebook Printscreen

potraga i dalje traje

OGLASILA SE PORODICA NESTALOG STEFANA: Molimo sve za pomoć, oni su divni mladi ljudi, nisu iskusni vozači

Društvo -

Oni su divni mladi ljudi, nisu iskusni vozači, ne znamo šta se dogodilo, da li su sleteli s puta ili se izgubili. Molimo da pomogne ko god može da ih pronađemo, prošlo je već više od 24 sata otkako je izgubljen svaki kontakt sa njima.

Ovim rečima porodica Stefana Rusova (27), koji je u subotu, sa devojkom Milicom Mirjanić (20), nestao na putu ka izletištu Lisine.

Porodica nestalog mladića za kaže da mole za pomoć sve službe iz okoline planine Beljanica i Despotovca, gde je poslednji put juče oko 15 sati lociran Miličin i Stefanov telefon, da pomognu u potrazi.

- Mrak pada oko 16 sati, hladno je, nigde nema ni njihovog automobila ni njih. Molimo za pomoć lokalno stanovništvo, planinarska i lovačka društva, lokalne medije... ko god može da pomogne - kažu iz ove porodice.

Stefan Rusov, Milica Mirjanić
foto: Facebook Printscreen

Stefanov brat, Marko apelovao je na sve ljude koji dobro poznaju teren da se priključe potrazi.

- Molim vas, pomozite. Prošlo je previše sati, a njih nema. Ako su još živi da ih nađemo, pada mrak. Apelujem na samo one koji stvarno znaju teren da u ovoj potrazi pomognu. Iako sam im zahvalan, ne treba da dolaze ljudi koji nisu iskusni na ovom terenu. Ne želimo da se još neko izgubi - rekao je Marko

Milici Mirjanić (20) i Stefanu Rusovu (27), koji su u subotu ujutru krenuli u ranim jutarnjim satima u automobilu "pežo 207" bele boje ka izletištu Lisine, gubi se svaki trag istog dana od oko 15 sati kada im je telefon lociran u mestu Tupižnjica. U potragu za nestalima uključio se i helikopter Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i Gorska služba spasavanja.

Kako se nezvanično saznaje, njihov trag izgubio se u podnožju planine Beljanica kod Despotovca, a nestanak su prijavili roditelji.

- Dobili smo poziv oko dva sata u noći između subote i nedelje. Prema informacijama koje imamo to dvoje mladih je imalo, navodno nameru da se popne na planinu Beljanica. Ono što nas plaši je informacija da oni imaju nešto malo iskustva u planinarenju ali nažalost nedovoljno - rekli su ranije iz GSSS.

Stefan Rusov, Milica Mirjanić, nestali, Despotovac, Lisine, Beljanica
foto: Facebook Printscreen

Iz te službe su ranije pojasnili da su sinoć imali problem u nedostatku pojedinih informacija.

- Noćas je problem bio nedostatak informacija, odnosno nije bilo moguće utvrditi odakle tačno da krenemo u pretragu. Sada su na terenu spasioci iz stanica Bor, Boljevac i Beograd kreće. Detaljno češljamo teren - rekli su iz GSSS.

Porodica nestalih moli da ukoliko imate ikakvu informaciju o Milici i Stefanu javite policiji.

(Kurir.rs/ Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja