POTRAGA SA SREĆNIM KRAJEM

NE ZOVE SE DŽABE SPASOJE! Čak iz Beograda krenuo da pomogne Milici i Stefanu na Beljanici (KURIR TELEVIZIJA)

Društvo -

Jedan od pripadnika Gorske službe sapasavanja Srbije koji je na planine Beljanici kod Despotovca učestvovao u potrazi za Milicom Mirjanić (20) i Stefanom Rusov (27) iz Beograda je Spasoje Gutović.

On je za Kurir televiziju ispričao kako je izgledala akcija spasavanja u trajanju od 40 napornih i neizvesnih sati.

"Informaciju o izgubljenim licima dobili smo u subotu uveče kada smo u nedelju ujutru iz stanice Beograda krenuli tri spasioca i ja, a na terenu su već bile naše kolege iz stanice Bor i Boljevac koji su uzimali potrebne informacije i radili koordinaciju sa ostalim službama na terenu, pre svega policija, vatrogasci, pripadnici Srbija šuma, lovci, meštani... Svi smo učestvovali u pretrazi i imali smo informacije koje rute su već pregledane pa smo počeli da se širimo na veći sektor pretrage. Moram da kažem da je područje Kučaja i Beljanice najveća nenaseljena teritorija u Srbiji, odnosno sa najmanjom gustinom naseljenosti, a takođe nije pokrivena ni telefonskim signalom", objasnio je Spasoje.

Kada je pao mrak, kaže da su se uputili ka mestu tri sata udaljenom od opštine Despotovca, odakle je i krenula potraga. Na tom mestu, na kaldrmi, uspeli su da nađu automobil izgubljenog para.

Sat i po kasnije, u kolibi na koju su srećom naišli, čekali su promrzli i gladni Milica i Stefan.

"Imali su sreću i znanje da se malo snađu u prirodi. Ugrejali su se i prenoćili, tako da je sve završeno na najbolji mogući način", zaključio je pripadnik GSS-a.

OVDE MOŽETE GLEDATI KURIR TV UŽIVO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track