FAJZEROVE VAKCINE STIGLE U TORLAK: Čuvaju se i transportuju na MINUS 70! Dr Đerlek: Veliki dan za Srbiju! (FOTO, VIDEO)
Foto: Prinskrin Tanjug

prvi kontigent stigao u srbiju

FAJZEROVE VAKCINE STIGLE U TORLAK: Čuvaju se i transportuju na MINUS 70! Dr Đerlek: Veliki dan za Srbiju! (FOTO, VIDEO)

Društvo -

BEOGRAD - Prve doze Fajzerove vakcine koje su stigle u Srbiju, dopremljene su oko podne u Intitut za virusologiju "Torlak".

1 / 7 Foto: Prinskrin Tanjug

Avion sa prvih 4.800 doza sleteo je jutros na beogradski na aerodrom "Nikola Tesla". Prve doze su namenjene korisnicima u staračkim domovima, a Srbija je prva zemlja u regionu u koju je stigla vakcina kompanija Fajzer i Biontek.

Inače, ova vakcina mora da se čuva i tranportuje na oko minus 70 stepeni, a transportovana je u kontejnerima koji sadrže suvi led.

1 / 7 Foto: Prinskrin Tanjug

Posle unošenja vakcina u institut, medijima se obratio državni sekretar u Ministarstvu zdravlja dr Mirsad Đerlek rekavši da je ovo veliki dan za Srbiju u borbi protiv kovida koji pokazuje da je ispunjeno sve ono što je i predsednik Vučić rekao da će biti odnosno da će prve vakcine doći do kraja godine, a danas je 22. decembar.

Doktor Đerlek je dodao i da je ministar Lončar rekao da će vakcine stići u utorak i danas je utorak. Naglasio je i da su vakcine veliki korak u sticanju kolektivnog imuniteta čime bi bila okončana ova epidemija.

- Ovo je dokaz da je jedna mala Srbija a Srbija zaista nije mala dobila vakcine čime je pokazano koliko je uticaj Srbije u svetu i Evropi promenjen i da su nas naši prijatelji ispoštovali - rekao je dr Đerlek dodavši da će se u toku dana tačno znati ko će prvi dobiti ove vakcine - 4.875 doza.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track