DIREKTOR POLICIJE REBIĆ IZNEO VAŽNE PODATKE: Policija u ovoj godini zaplenila više od 7,5 tona narkotika
Foto: Dado Đilas, Marina Lopičić

DOBAR RAD MUP U 2020.

DIREKTOR POLICIJE REBIĆ IZNEO VAŽNE PODATKE: Policija u ovoj godini zaplenila više od 7,5 tona narkotika

Društvo -

BEOGRAD - Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je danas da je policija u ovoj godini zaplenila oko 7,6 tona narkotika, a da je samo u poslednjih mesec dana u više akcija zaplenjeno 800 kilograma.

„Od 2016 godine zaplene narkotika su značajno podignute, a u akcijama u kojima je na međunarodnom nivou učestvovala srpska policija oduzeto je blizu šest tona droge“, rekao je Rebić za Pink, a saopštio je MUP.

Govoreći o nedavnom hapšenju Darka Eleza, Rebić je naveo da je policija duže vreme opservirala i pratila kretanje Eleza, koji je po izlasku iz zatvora u Srbiji nakon odsluženja sedmogodišnje kazne, pokušao da nalegano stečen kapital opere kroz preduzetničku firmu koju ima.

„Imali smo ozbiljna saznanja o njegovom delovanju preko Drine, u Republici Srpskoj, i kada su se, uz pomoć policije Republike Srpske, stekli uslovi krenuli smo u realizaciju hapšenja“, rekao je Rebić istakavši da je Elezovo hapšenje dobar rezultat i pokazatelj ozbiljnosti namere države da se obračuna sa mafijom.

Osvrnuvši se na nedavno usvojene izmene Uredbe o izgledu, formi i sadržini službene značke i službene legitimacije, Rebić je apelovao na sve policijske sindikate da počasne članove, kojima su u ranijem periodu izdavali značke koje vizuelnim identitetom podsećaju na službene, obaveste da ih vrate i unište, jer će im u suprotnom značka biti oduzeta i oni prekršajno gonjeni.

„Novčana kazna za građanina koji koristi značku koja vizuelnim identitetom podseća na službenu je od 100.000 do 150.000 dinara, a za pravno lice koje proizvodi i stavlja u promet ovakvu značku od 1,5 do 2 miliona dinara“, rekao je direktor Rebić.

On je istakao da je lažnih policijskih znački jako malo i da su najčešće bile u upotrebi značke koje su izdavali sindikati ili druga pravna lice koje su sličnim vizuelnim identitetom stvarali privid da je reč o policijskom službeniku.

Radom policije uništeni nelegalni zasadi duvana na oko 250 hektara

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je danas da je policija od 2016. godine, kada je formirana radna grupa za borbu protiv ilegalne proizvodnje duvana, do danas uništila nelegalne zasade duvana na oko 250 hektara, kojim bi, da je izašao na tržište, država bila oštećena za oko 327 miliona evra.

„Samo u ovoj godini sprečili smo da na tržište izađe 173 tone duvana. Da je taj duvan pretvoren u rezani duvan država bi na ime neplaćenih akciza bila oštećena za 11 miliona evra“, rekao je Rebić za Pink i dodao da su pored njega, članovi rade grupe i direktori BIA, Poreske uprave, Uprave carina i Uprave za duvan. Prema njegovim rečima nelegalni zasad duvana je danas za 87 odsto manji u odnosu na 2016. godinu. „Da radna grupa nije radila svoj posao, duvanom, koji bi se ilegalno prodavao, budžet Republike Srbije bio bi oštećen za 327 miliona evra, što je 30 kilometara auto puta“, procenio je Rebić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track