DIREKTORKA KLINIKE "DR LAZA LAZAREVIĆ": Mentalno zdravlje nacije ugroženije posle pandemije kovida 19 (KURIR TELEVIZIJA)

Društvo -

Doc. dr Ivana Stašević Karličić, v. d. direktor Klinike za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“ gostujući u "Pulsu Srbije" izjavila da je ta zdravstvena ustanova spremna da primi sve kategorije osoba sa mentalnim smetnjama koji su ujedno i pozitivni na kovid19.

O tome da li će većini građana Srbije posle pandemije koronavirusa biti potrebna psihološka rehabilitacija, ona je iznela svoja očekivanja.

"Najveći priliv takve problematike očekujemo kada se sve ovo završi, zato što je za razvoj ozbiljnijih smetnji nekada potrebno vreme. Naravno, vreme ekspozicije stresu, intenzitet stresu, naše lične predispozicije svemu tome doprinose. Nećemo odmarati kada se završi epidemija kovida19, jer je mentalno zdravlje sada jednako ugroženo kao i naše telesno zdravlje, a da ne govorim o tome da je u pitanju sistemsko oboljenje koje ostavlja posledice na centalni nervni sistem, a ne samo na respiratorni", objasnila je dr Stašević Karličić.

OVDE MOŽETE DA PRATITE UŽIVO KURIR TV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track