BEZ TRADICIONALNIH MANIFESTACIJA

VESIĆ I ANASTASOV U USIJANJU DANA: Evo kako će Beograd i Niš dočekati Novu godinu, ovo je poslednji KRITIČAN TRENUTAK

Društvo -

Kako će Beograd i Niš obeležiti Novu godinu? Koliko će komunalnih policijaca biti na terenu i kontrolisati da li se poštuju mere koje su na snazi?

Gosti Usijanja dana bili su Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda, i Adriana Anastasov, gradska većnica Grada Niša.

"Ove godine ćemo, kao i svi u Evropi, biti bez organizovanih dočeka", počeo je Vesić.

"Ponosam sam, jer smo se za to borili, jer će naši ugostitelji i maloprodajni objekti raditi i za Novu godinu, a neće se raditi u Londonu, Parizu, Beču"...

"Pronašli smo meru. U Beogradu je mnogo manje zaraženih nego prethodnih nedelja".

"Osim rasvete neće biti ništa. Otkazali smo sve javne manifestacije".

"Ovo je prilika da se Nova godina dočeka u krugu porodice, da bismo sledeće godine svi slavili onako kako treba".

usijanje
foto: Printscreen

Adriana Anastasov se nadovezala:

"Ni u Nišu nema tradicionalnih manifestacija. Kao i u Beogradu, grad je ukrašen. Istina, gde situacija dozvoljava, sve prema preporukama Kriznog štaba, biće događaja tokom dana. Imaćemo video bim na kome će biti emitovani koncerti i predstave".

Vesić apostrofira gubitke u turizmu:

"Mi smo prošle godine zaradili više od milijardu evra od turizma. Više od 50 odsto stranih turista dolazi u Beograd i njihov nedolazak se najviše oseća u Beogradu, kao i u Novom Sadu".

Na istu temu pričala je i Adriana Anastasov:

"Poslednjih godina Niš je sve posećeniji. Prošle godine smo imali skoro 200.000 turista. Za mene je Niš najlepši grad na svetu i mnogo toga smo planirali, kao izgradnju akva parka. Država je pomogla svima u turizmu koliko je mogla, kao i grad Niš, ali pandemija je pogodila sve lokalne samouprave. Niš je, u turizmu, odmah iza Beograda i Novog Sada. Iz budžeta nismo izdvojili ni dinar za doček Nove godine".

usijanje
foto: Printscreen

Vesić je nastavio:

"Veliki bi rizik bio da nismo otkazali Ulicu otvorenog srca. Moja molba ugostiteljima je da čuvaju goste, poštuju epidemiološke mere i da zatvore u 18. Bićemo na terenu, proveravaćemo, ali ugostitelji uglavnom to poštuju. Ima i onih bahatih koji ne shvataju da neko može da se zarazi i umre".

O privatnim žurkama Vesić je rekao:

"Toga će biti, ali mi ne možemo da zaustavimo život. Ne bi trebalo, ali ako već pozivaju roditelji, neka ih bude što manje. Mi možemo da intervenišemo samo ako bude prijave za kršenje javnog reda i mira".

"Ovo je poslednji kritičan trenutak, posalo izlazimo iz epidemije", jasan je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je dodao:

"Iznenadićemo 1. januara pojedine medicinske radnike, kojima ćemo odneti ručak".

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track