PREMINUO UGLEDNI NIŠKI NOVINAR MILORAD DODEROVIĆ: Izgubio bitku sa koronom u 67. godini
Foto: youtube printscreen

težak dan

PREMINUO UGLEDNI NIŠKI NOVINAR MILORAD DODEROVIĆ: Izgubio bitku sa koronom u 67. godini

Društvo -

BEOGRAD/NIŠ - Novinar, publicista i pisac, dugododišnji dopisnik australijskog SBS radija na srpskom jeziku Milorad Doderović preminuo je noćas u kovid zoni niškog Kliničkog centra.

Milorad Doderović
foto: youtube printscreen

Rođen je 1953. godine u selu Marovac, u opštini Medveđa, a novinarstvom se profesionalno bavio od 1978. Radio je u niškom omladinskom glasilu Zbivanja, a zatim u omladinskom listu Grafit i kao stalni dopisnik republičkog lista NON, saveznog omladinskog lista Mladost, riječkog Vala i zagrebačkog Poleta. Godine 1989. prešao je u Narodne novine gde je 12 godina radio kao urednik, politički komentator, urednik u desku i izveštač iz republičkog i saveznog parlamenta.

Podsetimo, kolega Doderović bio je od aprila 2001. do aprila 2009. šef dopisništva Kurira i Glasa javnosti iz Niša. Bio je član Upravnog odbora Udruženja novinara Srbije i preko 25 godina dopisnik australisjkog radija SBS.

Vreme i mesto sahrane biće naknadno objavljeni. Iza sebe je ostavio suprugu Dragicu i sina Nikolu, apsolventa novinarstva. Kolege će ga pamtiti po šarmu i duhovitosti, podseća UNS.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track