RADOSNA VEST UPRAVO STIGLA: Prikupljen novac potreban za lečenje malog Olivera od opake bolesti! SVAKA NAM ČAST SRBIJO
Foto: Facebook

sjajno

RADOSNA VEST UPRAVO STIGLA: Prikupljen novac potreban za lečenje malog Olivera od opake bolesti! SVAKA NAM ČAST SRBIJO

Društvo -

Humanitarna fondacija "Budi human" objavila je danas da je novac za lečenje malog Olivera Pala Gajodija iz Subotice prikupljen i da se samo čeka ponedeljak i zvanična potvrda iz banke.

Na Instagram stranici "Za Oliverov život" takođe je objavljena radosna vest.

- Stigao je i ovaj dan! Prema našem proračunu sakupili smo iznos za Zolgensmu, ali tek u ponedeljak ćemo dobiti zvanično obaveštenje iz banke. Važno je da znate da se višak od sakupljenog novca sme samo iskoristiti za pomoćne aparate i terapije koje su Oliveru potrebne nakon genetske terapije - objavljeno je na Instagram stranici "Za Oliverov život".

Oliver je rođen 17. decembra 2019. godine kao zdrava beba.

Nakon mesec dana, tokom prve vakcinacije, doktor je primetio da nešto nije u redu jer Oliver nije pomerao ni ručice ni nožice.

Upućen je u Novi Sad u bolnicu.

Nakon mesec dana brojnih ispitivanja uspostavljena je dijagnoza. Rečeno je da Oliver boluje od smrtonosne neuromišićne bolesti - spinalna mišićna atrofija tip 1. Radi se o vrlo progresivnoj bolesti koja napada mišiće i brzo se gube osnovne životne funkcije kao što su hodanje, varenje, gutanje i disanje.

Sa dva i po meseca je Oliver primio prvu terapiju. Nakon toga je bio jako slab, a za svojih godinu i mesec dana života više vremena je proveo u bolnici nego kod kuće.

Jedina nada je najskuplji lek na svetu - Zolgensma - koji je inače nedostupan u Srbiji. Potrebno je obilo prikupiti oko dva i po miliona evra za lečenje u inostranstvu, za genetsku terapiju, medikamente i medicinski potrošni materijal, medicinske aparate i servisiranje istih, medicinska i ortopedska pomagala, fizikalne terapije, rehabilitacije i za putne troškove i troškove smeštaja.

Krajem prošle godine, podsetimo i na to, uspeli smo da skupimo novac i za lečenje Anike Matić i Minje Matić.

Svaka nam čast, Srbijo!

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track