RHMZ IMA NOVO UPOZORENJE: Sutra i do 30 centimetara više snega, a za ove delove Srbije upaljen je i NARANDŽASTI METEO ALARM
Foto: Shutterstock, Printscreen

To znači da je vreme opasno

RHMZ IMA NOVO UPOZORENJE: Sutra i do 30 centimetara više snega, a za ove delove Srbije upaljen je i NARANDŽASTI METEO ALARM

Društvo -

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) izdao je upozorenje u kojem se navodi da će u planinski delovima Srbije sutra pasti i do 30 centimetara više snega, a u pojedinim delovima zemlje na snazi će biti i narandžasti meteo alarm.

- U petak u planinskim predelima povećanje visine snežnog pokrivača za 15 do 30 centimetara - navodi se u upozorenju.

Narandžasti meteo alarm sutra će biti upaljen za jugoistočni, jugozapadni i istočni deo Srbije, kao i za predeo Kosova i Metohije.

To znači da je vreme opasno. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

Pored ovog, RHMZ je izdao i hidrološko upozorenje za sutra.

- Na Tamišu vodostaji će biti u porastu do 10. januara i kretaće se iznad granice redovne odbrane od poplava, a na Brzavi se vrh talasa očekuje u toku naredna 24 sata i kretaće se iznad granice redovne odbrane od poplava - navodi se u upozorenju.

Vreme
foto: Printscreen/ RHMZ

Temperatura će se sutra u Srbiji kretati od minimalnih -3 na Kopaoniku, do maksimalnih 6 koliko će tokom dana biti zebeleženo u Kreljevu i Prištini.

Upozorava i JP Putevi Srbije

JP Putevi Srbije savetuju učesnicima u saobraćaju da budu posebno oprezni prilikom vožnje i da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Vozačima se savetuje da koriste zimske pneumatike, poštuju ograničenja brzine i da prilagode brzinu kretanja zimskim uslovima na putu.

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track