PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama
Foto: Kurir

PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama

Društvo -

Pregled najvažnijih vesti za četvrtak, 7. januar. Dan koji je za nama, u Srbiji je izgledao ovako:

PREDSEDNIK ZAVRŠAVA POSETU HILANDARU: Oproštaj i velika zahvalnost ocu Metodiju (FOTO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas završava posetu Hilandaru na Svetoj gori.

"Oproštaj i velika zahvalnost ocu Metodiju. Hristos se rodi", napisao je predsednik na svom Instagram profilu.

EKSKLUZIVNO ZA KURIR PATRIJARH JERUSALIMSKI: Za nas je Kosovo i Metohija srpski Jerusalim

Srbima na Kosovu i Metohiji želimo da istraju, da opstanu na tim za njih svetim prostorima i da čuvaju svoje svetinje

Njegova svetost patrijarh jerusalimski gospodin Teofil u ekskluzivnom intervjuu za božićni dvobroj Kurira govori o odnosu njegove crkve prema Kosovu i Metohiji i ističe da je jedina kanonska crkva u Crnoj Gori Mitropolija crnogorsko-primorska. Patrijarh Teofil priča o smrti srpskog patrijarha Irineja i vladike Amfilohija, sukobu Vaseljenske i Moskovske patrijaršije, o značaju Svetog Save, kao i o borbi protiv koronavirusa i upotrebi vakcina.

SUMNJIVO! Zašto se Stefanović o aferi “Prisluškivanje” javnosti obraća preko stranih medija

Bezbednosni stručnjaci ocenjuju krajnje neobičnom odluku bivšeg ministra policije da o svojim eventualnim saznanjima o protivzakonitom prisluškivanju predsednika Aleksandra Vučića, šefa BIA i vrha države progovori preko Sputnjika, a ne domaćih medija, s obzirom da u aferi, kako navode, očigledno ima upliva stranih faktora

PRVE FOTOGRAFIJE BRANA MIĆUNOVIĆA SA LISICAMA! Ovako su CRNOGORSKOG MOĆNIKA sproveli na saslušanje!

U javnost su procurele prve fotografije hapšenja Nikšićanina Branislava Brana Mićunovića

Dnevni list Pobjeda objavio je fotke kada Mićunovića dovode u kotorsko tužilaštvo na saslušanje. Mićunović je juče priveden na izlazu iz Budve pošto je kontrolom vozila u kojem se nalazio policija pronašla oružje.

Brano Mićunović
foto: printscreen Pobjeda/IVANA KOMNENIĆ

U Mićunovićevom vozilu juče su pronađena dva pištolja. Sa njim su privedeno još nekoliko ljudi, inače pripadnika njegovog obezbeđenja.

OVA LETELICA JE POSLEDNJI TESLIN PATENT: Naučnici su i danas zadivljeni idejom SRPSKOG GENIJA (VIDEO)

Nikola Tesla je naučnik i futurista svetskog glasa i jedan od najvećih umova 20. veka. O njegovim izumima se uči u školama, mnogi ga svojataju, prema njemu se zovu obrazovne ustanove...

Ali malo je poznato da je Tesla napravio i koncept jedinstvene letelice koji je bio veoma napredan za to vreme. To je bio njegov poslednji patent, a istraživači su saglasni da je koncept bio "proročki" iako je imao manjkavosti.

Nikola Tesla je 3. januara 1928. godine objavio svoj poslednji patent. On je u američkoj Kancelariji za patente zaveden pod brojem US 1.655.114 i reč je o novoj metodi vazdušnog transporta i aparatu za vazdušni transporta.

OGLASIO SE GORBAČOV O HAOSU U SAD: On je srušio SSSR, a sada za Ameriku ima VEOMA LOŠE VESTI!

Sinoćni neredi u Vašingtonu postavili su pod znak pitanja dalju sudbinu SAD kao države, smatra bivši predsednik SSSR Mihail Gorbačov.

Gorbačov smatra da je „napad na Kapitol, očigledno bio pripremljen ranije i jasno je ko je to uradio“.

Mihail Gorbačov, 0249118250
foto: Profimedia

„Međutim, neredi nisu najvažniji. Njihov zadatak je jasan, ali samo na prvi pogled. Nije sve tako jednostavno. Proći će neko vreme i mi ćemo videti zašto je to bilo urađeno“.

POHLEPNI BAJATOVIĆ! Kurir otkrio da uzima JOŠ JEDNU PLATU od 1,7 miliona dinara! MESEČNO STAVI U DŽEP UKUPNO 33.675 EVRA!

Direktor „Srbijagasa“ od marta 2020. dobija i naknadu kao direktor „Gastransa“, pa sad svakog meseca inkasira neverovatnih 3.973.676 dinara

Dušan Bajatović, generalni direktor JP „Srbijagas“ i funkcioner SPS, od marta 2020. prima mesečno i 1.707.268 dinara kao direktor „Gastransa“ (vlasnik ove firme je „Saut strim Serbija“), pa su tako njegova ukupna mesečna primanja vrtoglavih 3.973.676 dinara, odnosno 33.675 evra, ekskluzivno otkriva Kurir!

EVO ŠTA TREBA URADITI SA BADNJAKOM POSLE BOŽIĆA! Mnogi ogreše dušu IZ NEZNANJA, ovo nikako NE SMETE jer je BOGOHULJENJE!

Božić je jedan od najvećih verskih praznika, a tradicija obeležavanja puna je lepih običaja kojih se mnogi u Srbiji pridržavaju.

Međutim, kad Božić prođe, često smo svedoci tužnih slika: badnjaci leže bačeni po gradu i to uglavnom kraj kontejnera i kanti za đubre. Čak i vernici koji "odlože" badnjak gde treba ne rade to prema načelima pravoslavlja.

badnjak, paljenje badnjaka, Hram Svetog Save
foto: TANJUG/ Sava Radovanović

Šta treba uraditi sa badnjakom posle Božića najčešće je pitanje koje se postavlja ovih dana. Kako pravoslavlje nalaže Badnjak bi trebalo ostaviti negde u prirodi, ali je vrlo bitno na koji način to radite.

ONI UBIJAJU NAŠU DECU I PEŠAKE U SAOBRAĆAJU: Ovo je profil UBICE ZA VOLANOM: Ima do 25 godina, vozi audi ili BMW i koristi drogu!

Često budu u teško alkoholisanom stanju, a u poslednje vreme je i mnogo njih pod uticajem narkotika, kaže kapetan Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije

Još jedna u nizu tragedija izazvanih bahatom vožnjom desila se 4. januara, kada je mladić N. S. (19) iz Beograda velikom brzinom „audijem“ na trotoaru u Bulevaru Medijana u Nišu i ubio oca troje maloletne dece Dejana Ilića (48) i dečaka Andreja Prekljušaja (12).

UŽASNIM VESTIMA NEMA KRAJA: Još troje lekara preminulo od posledica kovida u prethodna 24 sata ZVEZDANA I SONJA UMRLE NA BOŽIĆ

Za 24 sata ostali smo bez još troje vrhunskih lekara koji su preminuli nakon bitke sa koronavirusom.

Neonatalni hirurg iz Dečije bolnice u Novom Sadu doktorka Zvezdana Starčević (51) preminula je na Božić od posledica zaraze virusom korona. Jutros je posle jednomesečne teške borbe sa opakom bolešću bitku za život izgubila i pedijatar u KBC Priština sa sedištem u Gračanici doktorka Sonja Rakočević (47).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja