NOVA GODINA, NOVE ODLUKE: Zašto treba da iskoristite praznike da se posvetite sebi?
Foto: Promo

NOVA GODINA, NOVE ODLUKE: Zašto treba da iskoristite praznike da se posvetite sebi?

Društvo -

U zimskim mesecima uvek provodimo više vremena kod kuće a ovih dana – kod kuće je najlepše. I eto sjajne prilike da se posvetimo kuvanju, stvaranju zdravijih navika i odgovornih izbora. Za vas smo izdvojili tri ključne novogodišnje odluke na ovu temu.

Prva odluka: U svoju ishranu uvrstite organske namirnice

Ukoliko ste i vi od onih koji su u širokom luku zaobilazili prodavnice organske hrane zbog raznoraznih predrasuda, savetujemo vam da u svoju svakodnevnu rutinu uvrstite kupovinu organske hrane. Verovatno se pitate zašto? Prerađeni organski proizvodi dobijaju se od sirovina iz organske proizvodnje bez pesticida, veštačkih boja i aroma – a vi to možete da imate na svojoj trpezi! Organski kvalitet po super cenama!

Mnoštvo je načina u njihovom kombinovanju, a svoje favorite među organskim proizvodima možete da pronađete na zelenim policama u omiljenoj dm drogeriji.

Ne samo što ćete uživati u punoći ukusa ovih namirnica, već ćete ih čak sa lakoćom pripremati, posebno zato što u širokoj ponudi možete da pronađete razna gotova jela koja ćete pripremiti za samo deset minuta. Brzo, zdravije i lako! Od jutra do večeri, uz dmBio asortiman imaćete zaista veliku dilemu šta da odaberete da spremate, jer je ponuda toliko raznovrsna.

A kada je reč o grickalicama između obroka, neka podigne ruku onaj ko može da kaže da ih je uspešno izbacio iz svog jelovnika. Sada ćete moći da pronađete zdraviju, organsku alternativu i bez griže savesti grickate uz omiljenu seriju ili film.

DM
foto: Promo

Druga odluka: „Nahranite“ svoj organizam suplementima

Losos, skuša i haringa sadrže prirodne omega 3 masne kiseline, a njih ima i u orasima i ribljem ulju. No nismo svi u prilici da ulovimo lososa ili skušu ili da svakog dana jedemo orahe iz dedine bašte kako bismo dostigli željeni nivo omega 3 masnih kiselina. Zato će nam u pomoć priskočiti Mivolis omega 3 masne kiseline u kapsulama koje će savršeno upotpuniti vašu izbalansiranu ishranu. Nemojte zaboraviti ni unos vitamina C, cinka ili kompleksa vitamina koji su pravi saveznici u dobrobiti vašeg organizma. Kada u svoju dnevnu rutinu uvrstite ova mala „pravila“ o unosu vitamina i minerala u vidu dodatnih suplemenata, moći ćete samo da zapevate – pa šta može zima meni, šta mi može, šta mi sme?

DM
foto: Promo

Treća odluka: Kuvajte veganski i zabavite se

Svi mi volimo kuvane obroke, ali često nemamo vremena da se kuvanjem bavimo svakodnevno. Iako možda strepite od pripremanja vege hrane, ono zapravo nije nikakav bauk – veoma je lako i brzo. Uz adekvatne recepte, moći ćete da pripremite prave gastronomske specijalitete, pogotovo kada vam korake u kuvanju pokazuje Filip Ćirić, poznati šef i osnivač Homa restorana. Savladaćete ih brzo, a neki od vas možda čak i zavole kuvanje! Kako veganska ishrana isključuje konzumiranje mesa, sigurno će vam biti zanimljivo da u širokoj ponudi dmBio asortimana potražite odgovarajuću alternativu. Budite hrabri u novim gastronomskim eksperimentima – ovaj put uz VEGE Empanade!

Sastojci:

dmBio brašno od spelte

  • Šećer
  • So
  • dmBio prašak za pecivo
  • Margarin
  • dmBio napitak od pirinča
  • Praziluk
  • Paprika zelena babura
  • dmBio sos od paradajza
  • Krompir
  • dmBio sojine ljuspice
  • dmBio maslinovo ulje
  • Dimljena mlevena paprika
  • Kumin
  • Beli luk u prahu
  • Mleveni kim
  • dmBio ulje od suncokreta
  • dmBio mlevena paprika

Priprema: U činiju sipati 600g dmBio brašna od spelte. Dodati 4 kašike šećera. Dodati 1 kašičicu soli. Dodati ceo dmBio prašak za pecivo. Promešati smesu. Dodati 200g margarina. Rukama sjediniti smesu. Dodati 60ml dmBio napitka od pirinča. Mešati dok se ne sjedini. Uviti u providnu foliju i staviti u frižider. Iseckati na sitne komade 30g praziluka. Iseckati na sitne komade 40g zelene paprike babure. Oljuštiti i iseckati na sitne komade 150g krompira. U činiju sipati 50g dmBio sojinih ljuspica i preliti sa 100ml vrele vode. Na 70ml dmBio maslinovog ulja pržiti praziluk i papriku. Dodati iseckani krompir. Dodati ½ kašičice kima. Dodati potopljene dmBio ljuspice od soje. Dodati 1½ kašičicu dimljene mlevene paprike. Dodati ⅙ kašičice kumina. Dodati jednu kašičicu belog luka u prahu. Dodati 1½ kašičicu soli. Sipati jednu kašiku dmBio sosa od paradajza. Dodati dve kašike vode. Sve promešati. Smesu sipati na tanjir. Izvaditi testo iz frižidera. Posuti sa malo dmBio brašna od spelte. Odvojiti malo testa i prstima oblikovati krug. Staviti fil u sredinu. Preklopiti i prstima po obodu zalepiti empanadu. Ponoviti proces dok ima testa i smese za punjenje. Zagrejati ½ litra dmBio ulja od suncokreta i u njemu pržiti empanade. Staviti ih na ubrus da upije višak ulja. Po ukusu posuti dmBio mlevenu papriku. Servirati sa preostalim dmBio sosom od paradajza.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track