NOVE LOKOMOTIVE NA PRUGAMA: Pogledajte kako izgledaju moćne manevarke u bojama SRPSKE TROBOJKE (FOTO)
Foto: M.S.

železnica

NOVE LOKOMOTIVE NA PRUGAMA: Pogledajte kako izgledaju moćne manevarke u bojama SRPSKE TROBOJKE (FOTO)

Društvo -

Dve nove dizel-električne manevarske lokomotive Infrastrukture železnice Srbije od nedavno saobraćaju srpskim prugama, saopštilo je danas to preduzeće.

Dve nove manevarke Infrastruktura železnice Srbije nabavila je od češke kompanije "CZ Loko", a u redovan saobraćaj su uključene nakon što su izvršeni svi potrebni testovi i dobijene dozvole.

Vrednost dve nove lokomotive iznosi 2,1 milion evra.

Manevarke su locirane u železničkim čvorovima Beograd i Niš i već su se, kako je navedeno, pokazale kao izuzetno korisne u obavljanju redovnih zadataka Infrastrukture železnice Srbije.

Procena je da nove manevarske lokomotive mogu da budu u saobraćaju i do trideset godina.

Češka kompanija "CZ Loko" isporučila ih je pre ugovorenog roka nakon čega su usledila testiranja i procedura dobijanja dozvola za saobraćaj na srpskim prugama.

Češki stručnjaci obučili su naše radnike za održavanje manevarki.

- Nove lokomotive namenjene su za manevarski rad i vuču teretnih vozova brzinom do 60 kilometara na sat. Zahvaljujući novim lokomotivama Infrastruktura železnice Srbije će mnogo brže i bolje moći da teretnim vozovima organizuje transport materijala i opreme potrebne za rekonstrukciju železničke infrastrukture - navedeno je u saopštenju.

Istovremeno, Infrastruktura železnice Srbije će moći kvalitetnije i efikasnije da organizuje teretni železnički saobraćaj na svojim prugama, bržim formiranjem vozova i kraćim zadržavanjem vagona na kolosecima.

To će doprineti kvalitetnijem prijemu i otpremi železničkih kompozicija, pre svega u ranžirnim stanicama i u stanicama sa velikim obimom rada.

Nove manevarke odgovaraju svim međunarodnim i domaćim standardima, a ugrađena oprema i delovi su od renomiranih svetskih proizvođača.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track