PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama
Foto: Kurir

PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama

Društvo -

Pregled najvažnijih vesti za petak, 8. januar. Dan koji je za nama, u Srbiji je izgledao ovako:

SRPSKA JAVNOST U ŠOKU: Vladika Grigorije na Božić najavio da kreće u politički pohod, otkrivamo ŠTA MU JE PLAN!

Vladika Grigorije
foto: Dado Đilas

Na Božić, kad se od crkvenog velikodostojnika očekuje da govori o veri i hrišćanskim porukama, vladika diseldorfsko-nemački Grigorije je otvoreno krenuo u politički pohod. On je, naime, time daleko prevazišao uobičajene nastupe episkopa Srpske pravoslavne crkve i otpočeo političku kampanju, ocena je srpske javnosti.

POGLEDAJTE SNIMAK PLJAČKE BANKE U BEOGRADU: Mirno ušetao pa potegao pištolj na preplašene radnice OTETO 23.000 EVRA

Nepoznati razbojnik uz pretnju pištoljem oko 17 časova opljačkao je filijalu jedne banke na Bulevaru kralja Aleksandra u Beogradu.

Na društvenim mrežama se pojavio snimak nadzorne kamere na kome se vidi kako muškarac sa zaštitnom maskom i plavim rancem u rukama ulazi u ekspozituru.

KURIR SAZNAJE: Čeda Jovanović ponovo u bolnici, smešten u KBC Dragiša Mišović

Čedomir Jovanović
foto: Zorana Jevtić

Lider LDP Čedomir Jovanović ponovo je u bolnici, saznaje Kurir. Jovanović je danas popodne primljen u KBC "Dragiša Mišović", inače kovid bolnicu, zbog bolova u grudnom košu i stomaku. Smešten je na odeljenje hirurgije.

IZAŠAO IZ PRITVORA: Brano Mićunović pušten da se brani sa slobode

Brano Mićunović danas je pušten na slobodu. Nikšićanin i njegovi prijatelji Sava Vujović i Srđan Mićunović pušteni su iz pritvora da se brane sa slobode. To je "Vijestima" potvrdio njihov pravni zastupnik advokat Danilo Mićović.

PREMINUO NAJBOLJI BASISTA JUGOSLAVIJE NENAD STEFANOVIĆ JAPANAC: Kolege se opraštaju, bivši član PILOTA umro u 62. godini

Nenad Stefanović Japanac
foto: Printscreen/Youtube

Nenad Stefanović Japanac, nekadašnji basista "Pilota" preminuo je u 62. godini. Mnogi su se od njega oprostili na društvenim mrežama. Član Bajage Živorad Milenković od kolege se oprostio na Tviteru.

KORONA KLACKALICA: Danas 2.218 novozaraženih, 34 preminula

korona virus, presek stanja, 8.1.2021.
foto: Covid19.rs Printscreen, Shutterstock

U Srbiji je u poslednja 24 sata na korona virus testirano 11.068 građana, od kojih je 2.218 pozitivno. Nažalost, preminulo je 34 osobe. Na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi se 215 pacijenata.

DIREKTOR VLADIMIR LUČIĆ NAJAVIO: Telekom Srbije će za četiri godine biti privredni gigant u regionu!

Telekom Srbija će ove godine otvoriti fond za razvoj digitalnih startap projekata, koji će finasirati sa najamnje pet miliona evra godišnje, najavio je generalni direktor te kompanije Vladimir Lučić! On je istakao da će Telekom Srbija za četiri godine biti ne samo lider u telekomunikacionim uslugama već i jedna vrsta privrednog giganta, ne samo u Srbiji nego i u regionu.

SLIKE TUGE SA SAHRANE MALOG ANDREJA Porodica se oprostila potresnim rečima: Počivaj u miru anđele naš, sad uživaš u tatinom krilu

Andrej P., sahrana, Niš, audi, audi smrti, Bulevar Medijana
foto: Kurir/ M.S.

Dečak Andrej P. (12), koga je 4. decembra audijem usmrtio N.S. (19) iz Beograda na Bulevaru Medijana, sahranjen je danas na Novom groblju u Nišu. Na sahranu su došli najbliži, rođaci, komšije, da na večni počinak isprate mališana. I najtvrđa srca su pustila suzu za nedužno poginulog dečaka koji je išao trotoarom i ne sluteći da zla sudbina vreba iz "audija" koji se kretao mnogo više od propisane brzine na bulevaru.

Uzmi račun i pobedi
foto: RTS Printscreen

KURIR EKSKLUZIVNO SAZNAJE, PRIPREMITE SE: Drugi krug nagradne igre "Uzmi račun i pobedi" počinje 23. januara!

Drugi krug izuzetno popularne nagradne igre "Uzmi račun i pobedi", koju organizuje Vlada Srbije uz podršku NALED, počinje u subotu, 23. januara, ekskluzivno saznaje Kurir! U drugom krugu biće podeljeno ukupno šest stanova u Beogradu - pet u naselju "Zemunske kapije" i jedan stan u "Beogradu na vodi", kao i čak 30 automobila marke "Fijat 500L".

GRČKA OSTAJE ZATVORENA ZA SRBE: Produžena zabrana ulaska, a ako idete u Englesku OVO obavezno morate imati

Građanima Srbije i trećih zemalja produžena je zabrana za ulazak u Grčku do 21. januara. Ta mera je objavljena u Službenom glasniku Grčke i stupila je na snagu danas, prenosi MIA.

SPECIJALNI SAVETNIK MINISTRA MUP O PRISLUŠKIVANJU PREDSEDNIKA Vujačić: Vulin je rekao da će utvrditi ko je to bio il ga neće biti

Svetozar Vujačić
foto: Printscreen Happy TV

Specijalni savetnik ministra MUP Aleksandra Vulina i ugledni beogradski advokat gostujući u jutarnjem programu na Hepi TV i govoreći na temu prisluškivanja predsednika Srbije rekao da "ovo što je urađeno prema predsedniku nema nikakve dodirne tačke s legalnim načinima prisluškivanja", koje je inače redovna metoda BIA i policije kada hoće da doznaju ono što ih interesuje.

DOKTOR SRĐA O VAKCINACIJI Evo zašto je važno da postoji razmak između 2 doze i šta se dešava ako se vakcinišete a već ste zaraženi

Imunolog i član Kriznog štaba dr Srđa Janković rekao je da je teško proceniti situaciju sa širenjem zaraze na osnovu brojki za vreme praznika zbog toga što se ljudi manje odlučuju da odu kod lekara.

Donald Tramp, Kongres, USA
foto: Profimedia, KEVIN DIETSCH / POOL

OGLASIO SE TRAMP I PRIZNAO DA JE BAJDEN NOVI PREDSEDNIK SAD: Evo šta je poručio svojim pristalicama na kraju govora (VIDEO)

Odlazeći predsednik SAD Donald Tramp priznao je u četvrtak da će Džo Bajden biti naredni američki predsednik, dan nakon nasilnog upada njegovih pristalica u zgradu Kongresa, koji je zasedao o potvrdi Bajdenove pobede.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track