SPECIJALNI TIMOVI SPASAVAJU ŽIVOTE: Evakuisane 34 osobe iz poplavljenih objekata u više opština na jugu Srbije
Foto: MUP Srbije

saopštenje

SPECIJALNI TIMOVI SPASAVAJU ŽIVOTE: Evakuisane 34 osobe iz poplavljenih objekata u više opština na jugu Srbije

Društvo -

BEOGRAD - Pripadnici Sektora za vanredne situacije sa Specijalističkim timovima sa spasavanje i rad na vodi evakuisali su 34 osobe iz objekata koji su poplavljeni izlivanjem bujičnih potoka i to 22 osobe iz Doljevca, dve iz Leskovca, šest iz Bojnika i četiri iz Bujanovca, saopštilo je večeras Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

MUP je saopštio da je proglašena vanredna situacija na teritoriji Leskovca, na delu teritorije opštine Bojnik i u opštinama Žitoradja, Doljevac, Dimitrovgrad i Vlasotince.

"Na teritoriji Nišavskog upravnog okruga pripadnici Vatrogasno-spasilačke brigade Niš intervenisali su pet puta na crpljenju vode u opštini Svrljig-selo Niševac, opštini Doljevac u selima Orljane i Šarlinac, kao i na evakuaciji 22 osobe iz ugroženog područja na teritoriji opštine Doljevac", naveli su iz MUP-a.

U Pčinjskom upravnom okrugu tokom dana pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice Vranje crpli su vodu iz poplavljenih domaćinstava na teritoriji Vranja, Vranjske banje, Vladičinog Hana, Bujanovca i Preševa.

Ilustracija
Ilustracijafoto: MUP Srbije

Specijalistički tim za spasavanje i rad na vodi iz Vranja uspešno je evakuisao četiri dečaka u Bujanovačkoj banji, navodi se u saopštenju MUP-a.

U Topličkom upravnom okrugu, u Žitoradji izlila se Jugbogdanovačka reka i potok, a poplavljena su 24 stambena i 43 pomoćna objekta, a u reonu sela Badnjevac evakuisana je starija osoba.

Takodje, u Žitoradji je crpljena voda u Domu zdravlja kao i iz dvorišta domaćinstava u selu Jesnica.

"U Leskovcu je evakuisano osam osoba iz mesta Kacabać, Kosančić, Pridvorica, Guberevac i Donji Bunibrod. Takodje je crpljena voda u selu Rudare, Bojnik, Vlasotince i Medvedja", navedeno je u saopštenju uz ocenu da se situacija na toj teritoriji smiruje.

U Pirotskom upravnom okrugu Nišava je poplavila domaćinstva u opštini Dimitrovgrad na području sela Željuša, a evakuisana je starija osoba i pomognuto je gradskoj upravi u isporuci osnovnih životnih namirnica, dodao je MUP.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track