Najnovije vesti

KON SE OGLASIO POSLE HAJKE I PROGONA: Nisam rekao da su lekari umirali jer su išli na kafu, moje reči izvučene iz konteksta
Foto: BETA/Milan Obradović

UVREDE I PRETNJE ZA DOKTORA

KON SE OGLASIO POSLE HAJKE I PROGONA: Nisam rekao da su lekari umirali jer su išli na kafu, moje reči izvučene iz konteksta

Društvo

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon reagovao je na naslov njegovog intervjua na tabloidu Nova S, objašnjavajući da je izvučen iz konteksta i da on to nije rekao.

Zbog tog naslova dr Kon je na društvenim mrežama dobio veliki broj uvreda, čak i pretnji, pa takvo izvlačenje iz konteksta predstavlja sramnu i vrlo opasnu manipulaciju.

Dr Kon kaže da naslov: "Umrli lekari se zaražavali na pauzama za kafu" čitaoce može da dovede u zabludu. 

On je objavom na Fejsbuku objasnio o čemu se radi.

"Radi istine: Utvrđeno je u nekim slučajevima da je do zaražavanja zdravstvenih radnika dolazilo prilikom pauzi za kafu, međutim izuzetno je malo verovatno da se neko od preminulih lekara baš na taj način zarazio. Sve drugo osim naslova koji je izvučen iz konteksta je do sada tačno preneto, mada je najavljeno da će intervju da se obimnjie postavi. Ono što međutim, nije preneseno je da boravak u prostorijama gde su intubirani pacijenti jeste povećani rizik, a dodao bih i požrtvovanost naših lekara", napisao je dr Kon.

Ovo nije prvi put da Predrag Kon bude meta, jer je i ranije bio napadan, kako verbalno, tako i fizički. 

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...