Najnovije vesti

DAMIR OKANOVIĆ

KOREN SVIH PROBLEMA BAHATIH VOZAČA LEŽI U STAVU! Jedino OVAKO uspećemo da edukujemo ljude o saobraćaju(KURIR TELEVIZIJA)

Društvo

Svedoci smo da bahata vožnja širom Srbije oduzima sve više života. Nakon nesreće u Nišu u kojoj je momak od 19 godina usmrtio dečaka, pojačana je policijska patrola, a porazna činjenica je da je samo u toku jednog dana procesuirano preko 100 saobraćajnih prekršaja.Strašne tragedije neretko se dešavaju pod uticajem alkohola i drugih opijata, a u čemu leži koren problema govorio je Damir Okanović, direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja.

-Kada imate pogrešan stav koristićete svaku moguću priliku da se ponašate nesavesno u saobraćaju. Ako imate stav da ne treba sedate za volan pijan, ne zato što se plašite kazne, nego zato što je to deo vašeg vaspitanja, onda nećemo imati probleme. Koren svih naših problema je nedostatak svesti i to se leči - kaže Okanović.
On dodaje da ljudima treba pokazivati slike sa stravičnim posledicama onoga što nepoštovanje pravila nosi.
-Saobraćajno vaspitanje generacija koje dolaze, jakim medijskim kampanjama, delotvornim, morate ljudima da prikažete stravičnost posledica saobraćajne nesreće. Stravičnost posledica nevezivanja pojasa, stravičnost posledica prekoračenja brzine itd. - navodi direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja.
Okanović ističe da je presudno prilikom sedanja u auto i donošenja odluke da li sesti pijan za volan, vezati ili ne vezati pojas, da se čoveku vrate sve stravične slike posledica koje pogrešna odluka može da izazove.
 

OVDE MOŽETE DA PRATITE UŽIVO KURIR TV

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...