APEL ZA POMOĆ

DA MILICA ODE NA OPERACIJU, PROHODA I POSTANE VELIKA NAUČNICA! Potrebno 100.000 evra za odlazak u Ameriku (KURIR TELEVIZIJA)

Društvo -

Pre nego što napuni peti rođendan u oktobru ove godine, Milica Tupanjac iz Novog Sada bi trebalo da ode na jednu od ukupno dve operacije u Sent Luisu u SAD, kako bi stala na svoje noge.

Pre toga je za ovu devojčicu sa dijagnozom cerebralne paralize neophodno sakupiti 120.000 evra, a do sada je odvojena tek jedna petina. Da podsetimo, Milica je rođena u trideset i drugoj nedelji a usled komplikacija na rođenju došlo je do gubitka kiseonika i reanimacije.

Ubrzo su se javile nove poteškoće, devojčica nije mogla lepo da guta, jede, vidi, razvija motoričke sposobnosti... Miličina mama Zorica nada se da će operacija dosta pomoći. "Nadamo se da će doneti velike koristi. Njihove prognoze da će moći da hoda uz pomoć hodalice, a uz rehabilitaciju postoji šansa za veće i bolje rezultate", objasnila je ova Novosađanka.

Milica sa četiri godine čita, svira, uživa u omiljenoj musaki, igrama, jedino što joj nedostaje je da se igra i trči samostalno.

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track