POHRLILI U SRBIJU POSLE UKIDANJA PCR TESTA! Danas iz Severne Makedonije ušlo 1.240 državljana ove države!
Foto: TANJUG/NIKOLA ANĐIĆ

navala

POHRLILI U SRBIJU POSLE UKIDANJA PCR TESTA! Danas iz Severne Makedonije ušlo 1.240 državljana ove države!

Društvo -

Srbija je danas ukinula obavezni PCR test za sve one koji u našu zemlju dolaze iz Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Albanije i Bugarske.

Od danas putnici iz Severne Makedonije ponovo mogu da uđu u Srbiju bez obaveznog negativnog PCR testa na Kovid-19, a ukupno je do 14 časova ušlo 1.657 putnika.

Od njih je 1.240 državljana Severne Makedonije i 417 inostranih ušlo u Srbiju, prema podacima sa makedonskog graničnog prelaza Tabanovce. Građani Severne Makedonije, koji su se danas uputili u Srbiju, rekli su da su obavešteni o ukidanju obaveznog testa i da će posetiti rođake u susednoj zemlji.

U utorak je premijerka Ana Brnabić najavila kolegi Zoranu Zaevu da od četvrtka, 14. januara državljanima Severne Makedonije više neće biti potrebno da prilažu negativni PCR test da bi ušli u Srbiju, obezbeđujući tako uzajamnost i nesmetanu komunikaciju između dve države, navodi agencija.

Podsećamo, srpski ministar zdravlja doneo je odluku o ukidanju obaveznog negativnog PCR testa na koronavirus za državljane pojedinih zemalja. Srbija je obavezni PCR testa ukinula za sve koji u našu zemlju dolaze iz Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Albanije i Bugarske.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track