Najnovije vesti

PENZIONISANI EPIDEMIOLOG PETROVIĆ: Primiće kinesku vakcinu jer nema NEŽELJENIH REAKCIJA (KURIR TELEVIZIJA)

Društvo

Penzionisani epidemiolog dr Radmilo Petrović u emisiji "Redakcija" Kurir televizije komentarisao je izbor jedne od tri vakcine koje će građani Srbije primati u borbi protiv koronavirusa.

Povodom informacije da je kineska vakcina manje delotvorna od nemačko-američke ili ruske konkurencije, epidemiolog kaže da je za njega Sinofarm proizvođač najsimpatičniji.

"Meni je ta vakcina koju su proizveli Kinezi najspimpatičnija jer je to vakcina proivedena na klasičan način od ubijenog, umrtvljenog vakcina, zato je u narodu zovu mrtva ili stručno, inaktivisana vakcina", objasnio je Petrović i naglasio da se ona daje u dve doze, sa razmakom od tri ili četiri nedelje i da stvara sigurni imunitet a bez ikakve neželjene pojave.

Postoje lokalne reakcije, a da bi došlo do kontraindikacija koje se javljaju unutar 30 dana od davanja prve doze i koje su najčešće neurološke prirode i predstavljaju ozbiljne reakcije, tj. bolesti.

Dr Petrović je dodao da se on prijavio za kinesku vakcinu, te da je "potpuna glupost" da bi mu zbog toga bio zabranjen ulazak u EU.

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJI

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...