NE ODUSTAJE!

POGLEDAJTE KAKO JE NEMOGUĆE POSTALO MOGUĆE! Marina je upucana u cvećari, posle 3 godine borbe STALA NA NOGE! (KURIR TELEVIZIJA)

Društvo -

Da bi Marina Minić (31) mogla ponovo da stane na noge nakon što je pre tri godine u zemunskoj cvećari upucao bivši partner Saša Stojiljković, ona je morala da prođe kroz nekoliko operacija, provede isto toliko godina u kolicima, i na kraju sakupi 35.000 evra, koliko je bilo potrebno za novi operativni tretman na Tajlandu.

I uspela je! Nemoguće je postalo moguće, a Marina postepeno ponovo ima kontolu nad svojim nogama i sve to zahvaljujući malom aparatu koji je ugrađen u njenu kičmu.

"Sve je bilo za pet nedelja gotovo. Skupljanje novca je u stvari bio najmanji problem, tehnikalije su bile veće: viza, osiguranje, kovid test, to je sve moralo da se ukombinuje u milisekundi", navodi presrećna devojka. Majka Katica Minić kaže da Marina nije mogla da vidi prvo pomeranje nogu, zbog specifične situacije koju je morala da zauzme kako bi kičma bolje prianjala na elektrode. "Marina je dva dana posle operacije pomerila nogu prvi put i ja sam propala u onu fotelju, samo sam se sravnila dole jer nemoguće je postalo moguće", navodi Katica.

Kako je uspela da preživi i psihički se oporavi iako je ispočetka učila da sedi sama, da se oblači, tušira, jede, tako je sada spremna na naporan rad kako bi mogla samostalno da hoda. "Ovo je aparat koji kontroliše uređaj u mom telu, ugrađana je i baterija kao kontrolor koji kontroliše aparat sa više programa. Tako jednostavna stvar, a tako teška za uraditi. Možda vam izgleda lako, ali nije. Dok uradim dvadeset, preznojim se. Ovo je samo potpora, ja ništa ne radim, samo pridržavam.

To su sve osnovne vežbe, za komplikovanije kad budem našla terapeuta", kaže Marina dok nam demonstrira pokrete i naglašava da je su oni nemogući za ljude sa povredom sličnom njenoj. Pred njom je dugačak put, mnogo vežbe, i još mnogo borbe. "Cilj je da se vežbom dovede do maksimuma da se može preći neka udaljenost bez kolica ili da bar mogu da se tuširam stojeći", predstavlja nam ova Beograđanka planove za budućnost, a njena majka u njih ne sumnja ni časa.

"Ona nikad nije zadovoljna i uvek može više i bolje", zaključuje Katica, a mi smo uvereni da će sigurno uspeti uz podršku prijatelja i ljudi koji su omogućili da odu na Tajland. Da podsetimo, Marina Minić primila je četiri metka, jedan se zadržao u kičmi, a ostali su pogodili butinu, međunožje i plućno krilo zbog čega nije osećala ništa od pupka nadole.

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja