VULIN U KRAGUJEVCU: Bezbednost na ulicama imperativ! Ne postoji sitno krivično delo i najsitniji džeparoš mora biti sankcionisan
Foto: MUP Srbije

poseta kragujevcu

VULIN U KRAGUJEVCU: Bezbednost na ulicama imperativ! Ne postoji sitno krivično delo i najsitniji džeparoš mora biti sankcionisan

Društvo -

KRAGUJEVAC - Bezbednost na ulicama i osećaj sigurnosti kod građana moraju biti imperativ u radu policije, poručio je danas ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Aleksandar Vulin
foto: MUP Srbije

On je u Kragujevcu, gde je obišao Policijsku upravu, rekao da borba protiv opšteg kriminala mora biti svakodnevna i intenzivna, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Ističe, policija se mora odlučno suprotstaviti svakom razbojniku, narko-dileru, nasilniku, najsitnijem lopovu.

1 / 8 Foto: MUP Srbije

"Ne postoji sitno krivično delo. Onaj ko je naneo zlo našem građaninu, bio on i najsitniji džeparoš, mora biti sankcionisan. To je naš posao, da štitimo građane i očuvamo mir i stabilnost", poručio je Vulin.

Naveo je i da je borba protiv organizovanog kriminala borba za budućnost Srbije, te da naša zemlja "nikada više, kao u nekim ranijim vremenima, neće biti zemlja u kojoj tajkuni i kriminalci imaju uporište i zaštitu u državnim organima".

Na sastanku su razmatrani i uslovi rada i opremljenost policijskih uprava, a Vulin je ukazao da će MUP nastaviti ulaganja u jačanje kapaciteta policije i razvijanje savremenog sistema bezbednosti.

Aleksandar Vulin
foto: MUP Srbije

Vulin je po dolasku u Policijsku upravu Kragujevac, položio cveće na spomen-obeležje poginulim pripadnicima policije, poručivši da njihova žrtva nikada neće biti zaboravljena i da će država nastaviti da brine o njihovim porodicama.

Ministar je danas razgovarao i sa gradonačelnikom Kragujevca Nikolom Dašićem o unapređenju bezbednosti.

Na sastanku je istaknuto da rad na unapređenju saobraćajne infrastrukture, postavljanju video-nadzora, ali i rad na identifikaciji najvažnijih bezbednosnih problema u jednoj lokalnoj samoupravi mora biti timski rad svih, dodaje se u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track