Najnovije vesti

ODMARAĆEMO MNOGO MANJE NEGO OBIČNO Mnogi praznici u 2021. padaju za vikend, ali početkom maja možda bude i 5 NERADNIH DANA zaredom
Foto: Profimedia

kalendar

ODMARAĆEMO MNOGO MANJE NEGO OBIČNO Mnogi praznici u 2021. padaju za vikend, ali početkom maja možda bude i 5 NERADNIH DANA zaredom

Društvo

Tokom 2021. godine umesto 13 dana, koje zbog praznika obično provodimo neradno, odmaraćemo samo devet jer neki od njih padaju u vreme vikenda.

Prvi i drugi januar su zvanično neradni dani. Drugi januar je međutim bio u subotu tako da smo neradno praznovali samo u petak.

Naredni slobodan dan radnici su imali za Božić 7. januara.

U februaru će biti moguće napraviti mini odmor. Dan državnosti obeležavamo 15. i 16. februara, a s obzirom na to da padaju u ponedeljak i utorak moguće je povezati praznik sa prethodnim vikendom.

Taj predah mnogima će dobro doći jer onda do kraja aprila i Vakrsa nema neradnih dana. 

Veliki petak je 30. aprila, to je zvanično slobodan dan, a Vaskrs se praznuje naredna tri dana tako da je i ponedeljak 3. maj neradan dan. To je još jedna prilika za mini odmor.

Loša vest može biti to što upravo tog vikenda padaju 1. i 2. maj. Praznik rada se takođe obeležava neradno, ali kako u ovoj godini 1. i 2. maj padaju baš u subotu i nedelju ponovo ostajemo bez dva dana predaha.

Za sada nije zvanično potvrđeno da li će zbog praznovanja drugog dana Vaskrsa, koji pada u ponedeljak 3. maja, drugi dan Praznika rada biti neradno obeležen u utorak. 

Dan pobede se praznuje 9. maja, ali nije slobodan dan. Vidovdan se takođe obeležava radno 28. juna.

Naredni neradni dan je tek u četvrtak 11. novembra. Dan primirja u Prvom svetskom ratu je i poslednji neradni dan u ovoj godini.

Za pripadnike islamske zajednice neradni dani su prvi dan Ramazanskog bajrama 13. maja i 21. jul kad je prvi dan Kurbanskog bajrama.

Za pripadnike jevrejske zajednice je neradan i 16. septembar odnosno prvi dan Jom Kipur.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...