IMUNIZACIJA U PRIHVATILIŠTU ZA STARA I ODRASLA LICA: Vakcinisano više od 50 korisnika na Voždovcu
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

njih 16-17 starije od 65 godina

IMUNIZACIJA U PRIHVATILIŠTU ZA STARA I ODRASLA LICA: Vakcinisano više od 50 korisnika na Voždovcu

Društvo -

U Prihvatilištu za stara i odrasla lica danas je počela vakcinacija korisnika te ustanove, a cepivo protiv korona virusa primilo je više od 50 korisnika prihvatilišta u Kumodraškoj ulici na Voždovcu.

Vakcinaciju korisnika Prihvatilišta za stara i odrasla lica, koji spadaju u prioritetnu grupu stanovništva za imunizaciju, organizovao je Grad Beograd u saradnji sa Gradskim zavodom za javno zdravlje Beograd i Domom zdravlja Voždovac.

Direktorka Prihvatilišta za odrasla i stara lica Nevenka Nikić Simatković rekla je da se danas vakcinisalo oko 55 korisnika, od kojih je njih 16-17 starije od 65 godina.

Ona je navela da je planirano da se u narednim danima vakcinišu i korisnici privremenog prihvatilišta na Vračaru.

Nikić Simatković je istakla da su se korisnici rado odazvali pozivu za vakcinaciju jer se, kako je rekla, nadaju da će se brzo vratiti u normalne životne tokove.

- Kada smo ih pitali da li žele da se vakcinišu, bili su jako raspoloženi za to. Na ovaj način promeniće se život koji smo imali u protekloj godini. Korisnici su bili izolovani od spoljašnjeg sveta, trudili smo se da virus ne uđe u ustanovo i sačuvamo njihovo zdravlje i živote - rekla je Nikić Simatković.

Doktor Slavoljub Radosavljević rekao je da od početka epidemije korona virusa nijedan korisnik Prihvatilišta nijedan zaražen virusom korona, a da se imunizaciji odazvalo 90 odsto korisnika te ustanove.

- Nadamo se da ćemo posle vakcinacije promeniti način života posle skoro godinu dana izolacije i da ćemo imati više slobode u kretanju - rekao je Radosavljević i dodao da su zaposleni u toj ustanovi već vakcinisani.

U Prihvatilištu napominju da su njihovi korinici većinom stara i iznemogla lica, koja su zbog načina života na ulici dodatno zdravstveno osetljiva, kao i da se od prvog dana u toj ustanovi epidemije primenjuju sve preventivne epidemiološke mere u cilju sprečavanja zaraze virusa.

(Kurir.rs/ Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja