RODITELJI U PROBLEMU

ZAŠTO JE VAŽNO OBRAZOVATI INFLUENSERE? Najveći broj mladih informiše se PREKO NJIH - Oni su mediji NOVOG doba (KURIR TELEVIZIJA)

Društvo -

Konferencija „Nova pismenost za novo doba“ otvorena je u zgradi Radio televizije Vojvodina u Novom Sadu. Konferenciju je otvorila ministarka kulture i informisanja i potpredsednica Vlade Republike Srbije Maja Gojković.

Prema rečima direktora programa „Nova pismenost“ Darka Sokovića, priručnik koji će sadržati sva pravila nove pismenosti i digitalne komunikacije namenjen je ljudima iz svih delatnosti, a posebno roditeljima.

-Imali smo vanredno stanje, a roditelji su se tada našli u situaciji da su u kući sa decom, koja su morala biti na platformama, zbog novog načina školovanja, a da roditelji ne znaju kako da pruže pravu podršku deci. Sa druge strane naši klinci imaju profile na najrazličitijim društvenim platfpormama. Preko 40 posto tinejdžera od 12 do 17 godina ima profil na „Tik toku“. A šta njihovi roditelji znaju o tome?! Trebalo bi mnogo da znaju o tome. Tu smo da im pomognemo i priručnicima i obikama i webinarima da se kroz ovaj kompleksni svet snađu, a zatim i sa svojom decom, koja su već digitalno spretna, ali nisu digitalno pismena – kaže Darko.

On ističe da je najvažnije sa decom negovati dijalog.

Posebna tema digitalne pismenosti su influenseri, koji posebno brinu roditelje. Darko Soković ističe da su oni naša realnost, te da se najveći broj mladih upravo najviše i informiše preko influensera.

-Influenseri su mediji novog doba. Oni šalju ključne poruke mladima. Vrlo je važno da i mi obučimo te ljude da plasiraju informacije na pravi način i da plasiraju ono što je važno - naglašava direktor programa Darko Soković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track