KOLEGE SE OPROSTILE OD PREDRAGA MARIĆA: Naučio nas je da poštujemo ljude
Foto: Beta/Dragan Gojić

KOMEMORACIJA U MUP

KOLEGE SE OPROSTILE OD PREDRAGA MARIĆA: Naučio nas je da poštujemo ljude

Društvo -

Povodom smrti Predraga Marića, dugogodišnjeg načelnika Sektora za vanredne situacije MUP Srbije i pomoćnika mnistra policije, danas je u Skkupštini grada Beograda održana komemoracija na kojoj su se od njega oprostile kolege.

"Njegova su vrata bila svakom otvorena i dostupna. Pomagao je koliko je mogao, imao je razumevanja za naša htenja, usmeravao je našu pažnju. Naučio nas je da trpimo i da budemo strpljivi. Uživali smo u njegovim metaforama i lakonski izrečenim životnim istinama. Naučio nas je da poštujemo ljude. Naučio nas je da praštamo. Takvom čoveku sam bio zamenik. Njemu zamene nema. Neka mu je večna slava i hvala“, istakao je zamenik načelnika Sektora za vanredne situacije Boban Stevanović.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je da nema reči kojom može da se opiše kolika praznina ostaje iza Predraga Marića, čoveka o kome su svi koji su ga poznavali, iskreno voleli, koji su ga poštovali i koji su sa njim poštovanje izgradili i zaslužili, govorili kao o čestitom i hrabrom čoveku. "Njegova sposobnost da u najtežim trenucima, kada svako ljudsko biće i sistem prestanu da budu racionalni i donose ispravne i mirne odluke, on je delovao mirno, samopouzdano, siguran da će na kraju sve biti dobro. Svakome od nas, bez obzira da li smo ga poznavali ili nismo, da li smo ga samo videli na malim ekranima ili smo imali priliku da budemo uz njega i sa njim, ulivao je samopouzdanje, uverenje da ćemo na kraju ipak pobediti, zato što smo mi Srbija i zato što ne možemo da izgubimo borbu ma koliko stihija bila moćna, užasna, velika, jer ljudska vrednoća, upornost, dobrota na kraju ipak moraju da pobede", rekao je ministar Vulin.

Predrag Marić preminuo je 25. januara od posledica kovida 19 u 56. godini.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja