VOJNA GIMNAZIJA OBELEŽILA ŠKOLSKU SLAVU: Đacima kapetan bojnog broda poručio da svakog dana budu bolji nego prethodnog
Foto: Ministarstvo odbrane

savindan

VOJNA GIMNAZIJA OBELEŽILA ŠKOLSKU SLAVU: Đacima kapetan bojnog broda poručio da svakog dana budu bolji nego prethodnog

Društvo -

BEOGRAD - Vojna gimnazija i Srednja stručna vojna škola obeležile su danas školsku slavu Svetog Savu u čast utemeljivača školstva i prvog srpskog arhiepiskopa. Obeležavanju Savindana u Vojnoj gimnaziji prisustvovali su pomoćnik ministra za ljudske resurse Katarina Tomašević, rektor Univerziteta odbrane general-potpukovnik doc. dr Goran Radovanović, načelnik Vojne akademije general-major prof. dr Bojan Zrnić, kao i profesori i učenici Vojne gimnazije i Srednje stručne vojne škole. Protojerej-stavrofor dr Dragomir Sando, uz sasluženje vojnih sveštenika služio je obred rezanja slavskog kolača, u prisustvu starešina, profesora i učenika Vojne gimnazije i Srednje stručne vojne škole.

Vojna gimnazija, Sveti Sava
foto: Ministarstvo odbrane

Govoreći o značaju praznika i svetosavlja, načelnik Vojne gimnazije kapetan bojnog broda Miroslav Ćitić, ukazao je da je Sveti Sava, pre svega, utemeljivač srpske crkve, države i školstva, ističući da su njegova dela vanvremenska. - Dragi učenici, na današnji dan pozivam vas da svakog dana svoje postupke određujete da budu u duhu Svetosavlja, da svakog dana budete bolji nego prethodnog, da nesebično pomažete jedni drugima, da čuvate jedni druge, da budete složni, da danas kada složno obeležavamo ovaj dan, taj duh sloge i zajednistva zadržite i njime se vodite - naglasio je kapetan bojnog broda Ćitić. Nakon obreda rezanja slavskog kolača, povodom današnjeg praznika, tradicionalno, priređena je Svetosavska priredba, koja je započela izvođenjem Himne Svetom Savi, a usledio i prigodan kulturno-umetnički program koji su osmislili i izveli učenici Vojne gimnazije i Srednje stručne vojne škole.

Vojna gimnazija, Sveti Sava
foto: Ministarstvo odbrane

Stefanović čestitao Dan 72. brigadi za specijalne operacije

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović čestitao je 72. brigadi za specijalne operacije njen dan, 27. januar i poručio da su pripadnici ove brigade odvažni, odlučni i najbolji od najboljih. "Svoje junaštvo dokazali ste u teškim vremenima, kada niste odstupili i niste imali dilemu - svim srcem i snagom hrabro ste branili svoj narod. Danas ste u miru čelični bedem u odbrani naše otadžbine od svih opasnosti i pretnji", navodi se, između ostalog u čestici Nebojše Stefanovića. Dodao je da će država i u ovoj godini nastaviti da ulaže u njihovu obuku, opremanje, uslove rada i poboljšanje standarda.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track