VULIN OŠTRO ODGOVORIO VAJSBERGU IZ NJUJORKA: Ne znam kakav je kritičar, ali znam da je loš čovek
Foto: Kurir Televizija

KAMPANJA PROTIV FILMA "DARA IZ JASENOVCA"

VULIN OŠTRO ODGOVORIO VAJSBERGU IZ NJUJORKA: Ne znam kakav je kritičar, ali znam da je loš čovek

Društvo -

Ministar unutrašnjih poslova Srbije i lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin oštro je večeras reagovao na navode filmskog kritičara njujorškog časopisa Varajeti Džeja Vajsberga, koji je srpskog kandidata za Oskara film "Dara iz Jasenovca" okarakterisao kao "nacinalističku propagandu".

Vulin je naveo da je "Dara iz Jasenovca" snimljena istine radi, ali i da naša deca nikada ne bi poverovala u laž "kukavica i lažova kakav je Vajsberg", preneto je u saopštenju Pokreta socijalista.

"Ne znam kakav je kritičar Vajsberg, ali znam kakav je čovek. Loš, vredan prezira. O filmu 'Dara iz Jasenovca' može da piše šta hoće, ali o uspomeni na od ustaša poklanu srpsku decu mora da ćuti, kada već ništa ne zna", naveo je Vulin.

Dodao je da je Vajsberg, da je hteo da uči, mogao je da ode u Jad Vašem i da se tamo pokloni pred večnom vatrom najvećih strahota Drugog svetskog rata i među njima imenom Jasenovca.

Kaže i da, bez obzira koje je nacionalnosti Vajsberg, Srbi o ubijenoj deci njegovog naroda nikada ne bi govorili kao o rasističkoj propagandi.

Vulin zaključuje da je upravo zbog takvih "sramotnih neznalica i loših ljudi kakav je Vajsberg", Srbija morala decenijama ranije da snimi film o najvećoj srpskoj patnji.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track