SRBI VEĆ ODUSTAJU OD PUTOVANJA!

KOVID PASOŠI, NEGATIVNI PCR I ANTIGENSKI TESTOVI: Grčka 1. maja donosi odluke o letovanju Srba (KURIR TELEVIZIJA)

Društvo -

Do leta i odlaska na more ima još dosta vremena, ali s obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju u svetu, rigoroznim merama i restrikcijama, valja se ranije informisati i pripremiti za put.

Za sad bez ikakvih ograničenja iz Srbije može da se putuje samo u susedne države, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Albaniju i Severnu Makedoniju. Ulazak u Tursku i Egipat moguć je uz PCR test, a ista pravila važe i za Bugarsku. Na odluku o tome pod kojim uslovima će se letovati u omiljenoj destinaciji Srba, Grčkoj, čekaće se do 1. maja.

Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija kaže da treba obezbediti da sertifikat za vakcinaciju bude dokument koji će prihvatiti obe države.

"Za one koji ne žele da se vakcinišu ili ne budu mogli ili im ne bude dostupna vakcina, oni će svakako imati alternativnu mogućnost a to su PCR ili eventualno, brzi, antigenski test", objašnjava Seničić.

Upravo će, međutim, cena PCR testa od 9.000 dinara, koji po aktuelnim odlukama Kriznog štaba treba da se rade i prilikom povratka naših državljana u zemlju, biti glavni razlog za neodlazak na letovanje i ove godine.

Uslovi za putovanja su i dalje nedefinisani, a pojedine zemlje kao npr. Nemačka zbog situacije sa koronom, imaju pravo da vas vrate sa granice bez obzira na posedovanje negativnog testa.

OVDE MOŽETE DA PRATITE UŽIVO KURIR TV

Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track