NIKOLIĆI ZARAŽENI KORONAVIRUSOM, HITNO SMEŠTENI U BOLNICU: Toma ima obostranu upalu pluća, prima dva litra kiseonika!
Foto: Beta Milan Obradović

bivši predsednik hospitalizovan

NIKOLIĆI ZARAŽENI KORONAVIRUSOM, HITNO SMEŠTENI U BOLNICU: Toma ima obostranu upalu pluća, prima dva litra kiseonika!

Društvo -

Bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić (68) i njegova supruga Dragica (65) primljeni su juče u KBC "Dragiša Mišović" u Beogradu jer su zaraženi koronavirusom, a nekadašnji osnivač SNS ima obostranu upalu pluća i nalazi se na kiseoniku, saznaje Kurir.

Nikolić i njegova supruga su u bolnicu, kako nezvanično saznajemo, primljeni juče oko podneva nakon pozitivnog testa na koronavirus, a zajedno s njima, prema nekim informacijama, hospitalizovan je i jedan od članova njihovog obezbeđenja.

- Tomislav Nikolić ima obostranu upalu pluća i na kiseoničnoj je potpori, trenutno prima dva litra kiseonika. Dragica nema upalu pluća i ako njeno stanje ostane stabilno, može da bude otpuštena već u utorak, dok Nikolić mora da bude zadržan na lečenju. Oni su smešteni u dvokrevetnoj sobi s televizorom, poput apartmana, a ispred sobe je njihovo obezbeđenje - kazao je za Kurir dobro obavešteni izvor.

Inače, Nikolić je rođen u Kragujevcu 15. februara 1952. godine, bio je predsednik Srbije od 2012. do 2017. godine. Bračni par Nikolić ima dvojicu sinova - Branislava i Radomira, koji je bio gradonačelnik Kragujevca, dok je Nikolić nakon isteka predsedničkog mandata postao predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Kinom i Rusijom.

Pokušali smo da s Radomirom Nikolićem proverimo u kakvom su zdravstvenom stanju Tomislav i Dragica, ali on nije odgovarao na pozive i poruke.

Tomislav Nikolić nije prvi političar koji je oboleo od koronavirusa, kovid 19 su preležali i bivši predsednik države Boris Tadić, lider LDP Čedomir Jovanović, ministar odbrane Aleksandar Vulin, ministarka za kulturu i informisanje Maja Gojković, ambasador Srbije u Americi Marko Đurić i drugi.

Kurir.rs/J. P. - J. S. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track