SRPSKI VOJNIK JE 1999. DOBIO NATO LETAK U KOM SU ALBANCI TRAŽILI DA SE PREDAMO: Njegov odgovor se i danas prepričava! (VIDEO)
Foto: Printcsreen/RTS

OVO SE PREPRIČAVA

SRPSKI VOJNIK JE 1999. DOBIO NATO LETAK U KOM SU ALBANCI TRAŽILI DA SE PREDAMO: Njegov odgovor se i danas prepričava! (VIDEO)

Društvo -

Bacaju nam letke i upozoravaju nas da se predamo, što nikada uraditi nećemo i što je van svake pameti - rekao je hrabri čovek

Ekipa vojnog filmskog centra "Zastava filma" obilazila je Kosovo i Metohiju tokom NATO bombardovanja Srbije i Crne Gore 1999. godine, kada je svako vozilo u pokretu predstavljalo metu za agresorske avione.

Reditelj Milivoje Nestorović, snimatelj Mirko Lukanović i vozač Dragoslav Stevanović, zabeležili su više mesta razorenih NATO bombama bačenim u prazno.

Prikazan je i otpor srpskog naroda ali i dela albanskog koji je sa njim istrajavao u odbrani i tragove zverske mržnje prema Srbima koje su NATO piloti ispisivali na svojim projektilima koje bi posle ispaljivali na civile i državu koja se branila od terorizma.

Snimak je objavio RTS, i to pod nazivom "NATO avijacija gađa u ništa - Dnevnik ratnog snimatelja 7. do 13. aprila 1999".

Tada je pokazano čime su se sve zlikovci služili.

- Bacaju nam letke i upozoravaju nas da se predamo, što nikada uraditi nećemo i što je van svake pameti - rekao je on, a potom pročitao šta piše na letku.

Letak
foto: Printscreren/RTS

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track