mnoge usluge mogu se završiti preko e-uprave

MINISTARKA MARIJA OBRADOVIĆ U USIJANJU: Podaci građana STROGO su zaštićeni prilikom registracije za vakcinaciju na sajtu E-UPRAVE

Društvo -

Gošća današnje emisije Usijanje dana je ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović.

Voditelj Ljubiša Ivanović razgovarao je sa ministarkom o temi o kojoj se dosta govori od kada je počela registracija građana zainteresovanih za vakcinaciju na sajtu e-uprave, a odnosi se na zaštitu podataka.

Pored toga, ministarka je govorila o najavljenom setu zakona o reformi plata u javnom sektoru, o vakcinaciji i drugim aktuelnim temama.

Usijanje
foto: Kurir

Ministarka je naglasila da se mnoge usluge mogu završiti preko e-uprave.

- Usluga e-uprave omogućava da se putem portala prijavi nepravilnost. Suština E-uprave je da smo na usluzi građanima, da smo smo pravi servis građana - naglasila je ministarka.

Ona je rekla da šalteri za mnoge administrativne stvari odlaze u prošlost.

Ministarka je naglasila da se centralni registar se nalazi na jednom mestu, građani treba da posete sajt, da se registruju.

Mi uveliko dostavljamo poreska rešenja preko E-uprave.

Govoreći o prijavi za vakcinaciju preko E-uprave, ministarka je rekla da je do sada 497.000 ljudi vakcinisano, a do danas se prijavilo 900.000 građana.

Ministarka je naglasila da građani nemaju nikakvog razloga za strah jer će svi njihovi podaci biti zaštićeni.

"Način pristupanja podacima je strogo kontrolisan, nema razloga da se razmišlja o zloupotrebi podataka građana", rekla je ministarka Obradović.

Govoreći o zaštiti biračkih spiskova građana Srbije, ministarka je istakla da "nikada nije bio bolje ažuriran birački spisak".

Ministarka je govorila i o raskolu u Demokratskoj stranci. Ona je podsetila da je 5. oktobra prošle godine Branislav Lečić podneo zahtev da bude zastupnik DS.

"Očekujem da ćemo to rešiti u narednih 30 dana, od dana prijema potpune dokumentacije", rekla je ministarka i naglasila da su strogo poštovane procedure za registraciju stranaka.

Upitana da li se be može da vidi na mestu budućeg premijera Srbije, ministarka je rekla: "ne mogu".

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track