NEVEROVATNO JE DA NAM SE OVAKO NEŠTO DOGODILO: Profesorka Jelena preuzela stan koji je dobila u igri Uzmi račun i pobedi (FOTO)
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

potpisan ugovor

NEVEROVATNO JE DA NAM SE OVAKO NEŠTO DOGODILO: Profesorka Jelena preuzela stan koji je dobila u igri Uzmi račun i pobedi (FOTO)

Društvo -

Ministar finansija Siniša Mali i direktor Republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić potpisali su danas ugovor sa dobitnicom dvosobnog stana u naselju Zemunske kapije u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi 2020" Jelenom Obradović.

Čestitajući Jeleni i njenom suprugu Milanu, koji je takođe prisustvovao potpisivanju ugovora, Mali je istakao da je veoma zadovoljan odzivom građana i velikim učešćem u nagradnoj igri.

Naveo je da je u krugu u kom je Jelena dobila stan kao glavnu nagradu, stiglo 8,6 miliona koverata, a da je za sledeće izvlačenje do juče stiglo devet miliona koverata. Mali je naglasio da i to pokazuje da su građani svesni da ako ne uzmu fiskalni račun, oštećuju i sebe i državu.

- Kao vlada ćemo sledeće nedelje izaći s novim predlogom mera ekonomske pomoći građanima Srbije i privredi. Taj novac odnekud treba da se isplaćuje, a što se više i jače borimo protiv sive ekonomije, to smo bolji u tome da povećavamo plate i penzije i podržavamo sve kojima je pomoć najpotrebnija - istakao je Mali.

Naglasio je da su ovom nagradom urađene dve odlične stvari. S jedne je strane podržana borba protiv sive ekonomije i naplata poreza, a s druge jednoj porodici, kojoj je stan u kome sada žive tesan, pomognuto je da se preseli u veći stan.

1 / 5 Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ministar Mali je pozvao građane da i dalje učestvuju u nagradnoj igri i da fiskalne račune uzimaju i kad se nagradna igra završi.

Dobitnica stana Jelena Obradović, profesorka biologije iz Beograda, zahvalila je, kako je rekla, na divnom poklonu i Vladi Srbije i košarkaškoj trenerki Marini Maljković, koja je među 8,6 miliona koverata izvukla baš njen.

- Stvarno smo presrećni. Neverovatno je da nam se ovako nešto dogodilo i da ulazimo u novi stan - rekla je Jelena i dodala da će i dalje nastaviti da igraju nagradnu igru.

Obraćajući se novinarima rekla je da je sa porodicom već obišla stan u Zemunskim kapijama, da im se kraj sviđa i da će se tamo preseliti sa Zvezdare gde sada žive.

Navela je i da je stan u kome Milan i ona sada žive sa kćerkama Tarom i Dunjom postao tesan, pa im je novi stan dobrodošao.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track