DOLOVAC POVODOM HAPŠENJA GRUPE BELIVUKA: Naša odlučnost je neumoljiva i jasna, prvi rezultati su vidljivi, biće ih još
Foto: privatna arhiva

republičko javno tužilaštvo

DOLOVAC POVODOM HAPŠENJA GRUPE BELIVUKA: Naša odlučnost je neumoljiva i jasna, prvi rezultati su vidljivi, biće ih još

Društvo
16:49h

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac ocenila je danas da je jučerašnjom akcijom hapšenja grupe Veljka Belivuka Tužilaštvo za organizovani kriminal, zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Bezbednosno informativnom agencijom, pokrenulo snažan odgovor kriminalnim grupama koje, kako kaže, pokušavaju da nametnu svoja kriminalna pravila i sistem vrednosti našem društvu.

Ona je navela da analiza, planiranje i izvršenje odgovora države na organizovani kriminal nije započeto ni juče, ni slučajno, već da su tužioci, policajci i službenici bezbednosti već duže vreme na ovom zadatku, kome su pristupili temeljno i krajnje ozbiljno.

"Prvi rezultati su jasno vidljivi. Biće ih još", poručila je Dolovac ističući da mora biti kristalno jasno da "kriminal, kriminalci i kriminalne grupe nemaju mesta u našem društvu i državi".

Javno tužilaštvo će iskoristiti svako zakonsko ovlašćenje da ih spreči u njihovim kriminalnim namerama, dodal je ona.

"Svi naši kapaciteti, i ljudski i materijalni, su usmereni samo u jednom pravcu: krivičnom gonjenju kriminalaca i njihovih grupa i staranju da budu osuđeni po zakonu. Naša odlučnost je neumoljiva i jasna", navela je Dolovac.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja