PUNA KUĆA RADOSTI

POKLONI ZA SUBOTIČKE TROJKE I ČETVORKE! Sedmoro mališana rođeno u dve porodice, a roditeljskoj SREĆI nema kraja (KURIR TELEVIZIJA)

Društvo -

Subotičke porodice Krstić i Probojčević, u kojima se u protekle dve godine rodilo sedmoro mališana, obišao je gradonačelnik Subotice Stevan Bakić sa svojim timom, i tom prilikom im uručio pakete podrške u vidu pelena, dohrane za bebe, igračaka, kao i poklon kartica.

Melanija, Dimitrije, Božidar i Zaharije, su mališani koji su pored desetogodišnjeg brata Vasilija, pre dve godine uneli radost u porodicu Krstić. Njihov dolazak na svet osvojio je srca mnogih Subotičana, a posebno roditelja Mire i Mladena. Budući da odgajanje blizanaca, naročito četvorki, nije lak zadatak, ponosni roditelji su zahvalni na svakoj pomoći. Poklone od Grada su dobile i subotičke trojke porodice Probojčević - Ema, Sara i Relja, koje su se rodile u septembru prošle godine.

Parovi Krstić i Probojćević su decu dobili preko programa vantelesne oplodnje, koji je u okviru mera pronatalitetne politike sufinansirala Pokrajinska vlada, dok će grad Subotica nastaviti da im pruža podršku i u godinama koje predstoje. U lokalnom gradskom budžetu za 2021. godinu, u kojem su drastično smanjeni izdaci za razne namene, nisu umanjeni iznosi namenjeni programima socijalne i dečje zaštite.

Za tu svrhu opredeljeno je 332 miliona dinara, u koje spadaju i novčane naknade od po 15.000 dinara za svaku trudnicu i roditeljski dodatak za prvo dete od 10.000 dinara.

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track