LAŽNA OBJAVA O NESTANKU DEVOJČICE: Na društvenim mrežama se pojavila poruka koja je uznemirila Srbiju, sada se oglasila i policija
Foto: Shutterstock, Instagram Printscreen

leskovac

LAŽNA OBJAVA O NESTANKU DEVOJČICE: Na društvenim mrežama se pojavila poruka koja je uznemirila Srbiju, sada se oglasila i policija

Društvo -

U poslednja dva dana društvenim mrežama je protutnjala objava da je u Leskovcu nestala desetogodišnja devojčica, a tu vest su svi počeli masovno da dele na svojim profilima. U policiji upozoravaju da je reč o lažnoj vesti.

Kako je rečeno u Policijskoj upravi Leskovac je zbog ove objave sprovedena istraga i na kraju se ispostavilo da se ista objava pojavila i u nekim drugim gradovima u Srbiji u isto vreme, te da je u pitanju lažna informacija.

- Da li je u pitanju nečija neslana šala ili nešto drugo, to još uvek ne znamo. Uznemireni građani su i nas zvali zbog ove objabe na Fejsbuku i Instagramu, sve navode smo proverili i ispostavilo se da ništa od objavljenog, na sreću nije tačno - rečeno je u PU Leskovac.

Interesantno je da u objavi piše da je devojčica nestala nakon časa baleta koji trenira u Leskovačkom kulturnom centru. Škola baleta u Leskovcu ne postoji.

Ovakve lažne objave posebno mogu da budu uznemirujuće s obzirom na to da je u Srbiji u proteklih nekoliko dana nestalo dvoje mladih.

Podsetimo, petnaestogodišnji dečak iz Pančeva nestao je prošle nedelje u Pančevu, a njegovo telo pronašli su ronioci Žandarmerije dan kasnije ispod mosta na Tamišu.

Istog dana, iz Užica je stigla vest da je nestala 22-godišnja K. P., poslednji put viđena u Požegi gde je stanovala. Srećom, ona je pronađena živa i zdrava.

(Kurir.rs/ D.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track