Najnovije vesti

GRČKA JOŠ JAČE ZATVARA GRANICE: Loše vesti za srpske turiste, Atina produžava zabranu ulaska
Ilustracija, Foto: EPA

EPIDEMIJA NE PRESTAJE

GRČKA JOŠ JAČE ZATVARA GRANICE: Loše vesti za srpske turiste, Atina produžava zabranu ulaska

Društvo

Uprava za civilno vazduhoplovstvo Grčke najavila je juče novo produženje vazdušnih direktiva za ograničenja međunarodnih letova do 22. februara

Sve postojeće mere koje važe za ulazak stranih državljana u Grčku se prema najnovijoj, jučerašnjoj odluci grčkih vlasti produžavaju do 22. februara tekuće godine.

Uprava za civilno vazduhoplovstvo Grčke najavila je juče novo produženje vazdušnih direktiva za ograničenja domaćih letova do 15. februara i međunarodnih letova do 22. februara. Što se tiče domaćih letova, samo nužna putovanja su dozvoljena na svim aerodromima u zemlji i uključuju putovanja iz zdravstvenih razloga, u poslovne svrhe, iz objektivnih porodičnih razloga (spajanje porodice) i povratak osoba koj imaju stalni boravak, prenela je ANA.

Ilustracija
Ilustracijafoto: EPA/PANTELIS SAITAS

Kada je reč o međunarodnim letovima, ograničenja će važiti do ponedeljka 22. februara u 6 sati ujutru, što podrazumeva zabranu ulaska u Grčku državljanima trećih zemalja koji nisu zemlje članice Evropske unije i šengenskog sporazuma. Zabrana se ne odnosi na Britaniju, Singapur, Australiju, Novi Zeland, Ruandu, Južnu Koreju, Tajland, Ujedinjene Arapske Emirate, Rusiju i Izrael.

Svi putnici koji ulaze u Grčku iz bilo koje strane države, uključujući države članice Evropske unije, podležu obaveznim merama predostrožnosti kod kuće ili u mestu privremenog boravka navedenom na obrascu PLF, sedam dana, osim ako ne ostaju u Grčkoj kraće, u kom slučaju privremeno ograničenje važi za taj period, odnosno do njihovog odlaska.

Pored toga, strani putnici će biti podvrgavani nasumičnoj proveri po dolasku i u slučaju da test bude pozitivan na korona virus biće u karantinu 14 dana. Što se tiče međunarodnih putnika, samo oni koji imaju negativan PCR test ne stariji od 72 sati mogu da uđu u Grčku.

U Grčkoj su mere za suzbijanje virusa korona od juče pooštrene tako što je uveden policijski čas od 18 do šest sati ujutru.

A.S.B.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...