SVE ŠTO JE IZJAVILA JOVANA BAKULA JE NEISTINA: Oglasila se poznata kompanija povodom optužbi zaposlene za mobing i izrabljivanje
Foto: Printscreen/Instagram

dobila nagradu pa optužila firmu

SVE ŠTO JE IZJAVILA JOVANA BAKULA JE NEISTINA: Oglasila se poznata kompanija povodom optužbi zaposlene za mobing i izrabljivanje

Društvo -

Snimak koji je iznenadio i uzdrmao Srbiju pre nekoliko dana jeste obraćanje Jovane Bakule, zamenice marketing menadžera modne kompanije P.S. Fashion koja je primila nagradu, pa optužila firmu za mobing i izrabljivanje. Sada se povodom ovog slučaja oglasila i kompanija u kojoj je Bakula zaposlena.

"Povodom izjave koleginice Jovane Bakule, zamenice marketing menadžera naše kompanije, na dodeli nagrade "Top 50 najbolje online stvari" moramo istaći da ništa od navedenog u pomenutoj izjavi nije istina. Naša kompanija je ponosna na činjenicu da od ukupnog broj zasposlenih, čak 87 odsto čine žene koje i jesu nosioci našeg brenda", navode iz ove kompanije.

Kako dalje smatraju, ključ stabilnog poslovanja leži u zadovoljstvu zaposlenih i da samo srećan i zadovoljan radnik može pružiti svoj maksimum.

Dodaju i da menadžment kompanije obezbeđuje finansijsku pomoć svim zaposlenima i njihovim porodicama kada im je podrška potrebna, te da i koleginicama za svako novorođeno dete obezbeđuju bespovratnu finanskijsku poomć u visini od 600 evra.

"Iz svih navedenih razloga osećamo se poraženo zbog reči koje nam je uputila Jovana, reči koje su nam nanele ogromnu štetu."

Objašnjavaju i stanje u sektoru marketinka, te se i ponaosob navodi da je u toku 2020. godine u ovom sektoru bilo je devet zaposlenih od čega su tri koleginice dobile premeštaj na slične ili više pozicije, kao i da je jedna iz ličnih razloga tražila prekid radnog odnosa.

Za kraj napominju da "pomenuta koleginica Jovana Bakula niti je prekinula radni odnos niti je otkaz dobila, a od danas je, kako nam je javila, na bolovanju".

Dodaju i da "tema mobinga u kompanijama u našoj zemlji je vrlo aktuelna i prisutna i mi pozivamo javnost da se o ovoj temi javno razgovara, ali takođe ih pozivamo da ispitaju činjenice pre nego što nekoga osude."

Podsetimo, Jovana Bakula je uključenju uživo uputila teške reči svojoj kompaniji i pozvala radnike da se pobune. Bakula je na početku obraćanja na svom instragramu čestitala svom marketing timu, a posle uvoda uputila jeoptužbe sopstvenoj firmi za mobing. Kako je kazala Bakula, taj tim vecinom, nažalost, nije više deo P.S. Fashion kompanije.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track