U LOZNICI JE JOŠ JEDNA OSOBA UMRLA OD KORONE: Od sutra tamo kreće revakcinacija
Foto: Kurir/T.Ilić

STANJE U SRPSKOM GRADU

U LOZNICI JE JOŠ JEDNA OSOBA UMRLA OD KORONE: Od sutra tamo kreće revakcinacija

Društvo -

Još jedan pacijent preminuo je od posledica zaražavanja koronavirusom, potvrđeno je danas u bolničkom izveštaju za prethodna tri dana, petak, subota, nedelja. Od početka epidemije u lozničkoj Opštoj bolnici ukupno je do sada 107 pacijenata izgubilo bitku sa koronom.

Minula tri dana u Trijažnom centru Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’ pregledana su 263 pacijenata sa akutnim respiratornim tegobama, 29 manje nego prethodnog vikenda.

Većina su bili kontrolni pregledi, a od ovog broja njih 73 javilo se prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju. Na 174 rendgenska snimka pluća, 21 manje nego pre nedelju dana, dijagnostikovane su 23 nove pneumonije, a 41 pacijent upućen je infektologu na dodatni pregled. Trenutno je na bolničkom lečenju 69 kovid pacijenata, dva više nego u četvrtak, a na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji su dve osobe.

Od 8. januara, kada je počela imunizacija u Loznici na pet vakcinalnih punktova, zaključno do prošlog petka Sinofarm i Fajzerbiontek vakcine primilo je 5.830 građana, a više od 120 dobilo je i drugu dozu. Tokom vikenda nije bilo vakcinisanja, a od sutra kreće revakcinacija, odnosno davanje druge doze kineske vakcine koju je najviše Lozničana do sada i primilo.

Kurir.rs / T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja