RHMZ UPOZORAVA, ZAHLAĐENJE DANAS STIŽE U SRBIJU: Temperatura pada za 15 stepeni! Po podne sneg, OD SUTRA LEDENI DANI
Foto: Ana Paunković

Vremenska prognoza

RHMZ UPOZORAVA, ZAHLAĐENJE DANAS STIŽE U SRBIJU: Temperatura pada za 15 stepeni! Po podne sneg, OD SUTRA LEDENI DANI

Društvo -

BEOGRAD - Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da danas u Srbiju stiže značajno zahlađenje i temperatura vazduha će biti za oko 15 stepeni niža, a potom će uslediti i ledeni dani.

Značajno zahlađenje pratiće umeren i jak, kratkotrajno i olujni, severozapadni vetar, kao i stvaranje manjeg snežnog pokrivača i poledice.

U Srbiji će danas biti oblačno sa kišom, ujutru i pre podne na severu, a posle podne i u ostalim krajevima zahladenje, jak severozapadni vetar i prelazak kiše u sneg i stvaranje manjeg snežnog pokrivača.

SAD, Njujork, oluja, sneg
foto: EPA-EFE/CJ GUNTHER

Posle podne na severu, a u toku noći i u ostalim krajevima prestanak snega i delimično razvedravanje. Vetar će biti umeren i jak, ponegde kratkotrajno i olujni, severozapadni.

Jutarnja temperatura od 0 do 8, najviša u toku prepodneva, od 0 na severu do 12 na jugoistoku, u toku dana u značajnom padu, posle podne i uveče temperatura u svim mestima ispod nula stepeni.

rhmz
foto: RHMZ Printscreen

U Beogradu kiša, pre podne zahlađenje, jak severozapadni vetar i prelazak kiše u sneg i stvaranje manjeg snežnog pokrivača. Posle podne prestanak snega, u toku noći delimično razvedravanje. Vetar umeren i jak, severozapadni. Jutarnja temperatura oko 7, ujedno i najviša, jer će tokom dana padati, a uveče će biti ispod nula stepeni.

SAD, Njujork, oluja, sneg
foto: EPA-EFE/CJ GUNTHER

Prema prognozi, izgledi vremena za narednih sedam dana su promenljivo oblacno i hladno, u većem delu uglavnom suvo, u planinskim predelima i na jugu mestimično slab sneg. Temperatura znatno ispod prosečnih vrednosti, ujutro umeren i jak mraz, do ponedeljka. Dnevne temperature će se kretati od -5 do 0 (ledeni dani, poledica), od utorka manji porast temperature.

Ponovo stižu zimski uslovi vožnje

U Srbiji će danas doći do pogoršanja vremena uz osetni pad temperature, a naoblačenje sa kišom i snegom u planinskim predelima doneće ponovo prave zimske uslove vožnje.

sneg, grudvanje, grudva, zima, rukavice
foto: Shutterstock

Jak vetar u košavskom području i na planinama, povremeno sa olujnim udarima dodatno će otežavati saobraćaj, saopstio je AMSS. Svi prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni i saobraćaj se za sada odvija umerenim intenzitetom i bez zastoja ali zbog najavljenih promena vremenskih prilika savetuju se vozači da poštuju ograničenja brzine i da voze pažljivo, kao i da koriste zimske pneumatike i prilagode brzinu kretanja zimskim uslovima na putu.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP "Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja. Prema informacijama Uprave granične policije, dobijenim u 05:15 časov, teretna vozila na Batrovcima, na izlazu, čekaju 180 minuta, Šidu 90, Horgošu 90 minuta, Kelebiji 60 minuta.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track