NA ZLATARU IGLA NEMA GDE DA PADNE OD PARKIRANIH KOLA: Na ovoj planini boravi oko 4.000 turista, sve rezervisano danima unazad FOTO
Foto: Rina.rs

popunjeno 90 odsto kapaciteta

NA ZLATARU IGLA NEMA GDE DA PADNE OD PARKIRANIH KOLA: Na ovoj planini boravi oko 4.000 turista, sve rezervisano danima unazad FOTO

Društvo -

Tokom ovog vikenda nemoguće je, a ne primetiti "seobu Srba na planine", svi smeštajni kapaciteti na Zlatiboru i Kopaoniku su popunjeni, a za njima ne zaostaje ni Zlatar koji se poslednjih godina izdvaja kao top turistička destinacija.

Na ovoj planini traži se mesto više u hotelskom i privatnom smeštaju.

- Nekoliko dana pred ovaj vikend, na Zlataru je bilo nemoguće pronaći smeštaj. Sve je već odavno rezervisano, a imamo i organizovane grupe domaćih turista koji su praznike odlučili da provedu na našoj planini. Bilo je sporadičnih otkazivanja, pa možemo reći da je na Zlataru populjeno 90 odsto kapaciteta, što znači da je trenutno prisutno oko 4000 gostiju, što je isto kao i u piku sezone oko novogodišnjih praznika - rekao je Branko Pucarević, direktor TO Zlatar.

Zlatibor, skijanje, deca, sneg
foto: Rina.rs

Na Zlataru je u funkciji i skijalište, pa je gostima osim šetnji po prelepim predelima dostupan i ovaj vid rekreacije tokom boravka na ovoj planini.

- Prethodnih dana bila je kiša, ali uz veštačko osnežavanje upeli smo da na stazama imamo utaban sneg, pa ljubitelji zimskog sporta mogu da uživaju - rekao je Pucarević.

Zlatibor, skijanje, deca, sneg
foto: Rina.rs

U doba epidemije korona virusa i u ovom palninskom centru vodi se računa o poštovanju epidemioloških mera, a na ski stazi neophodno je nositi maske.

- Restoran u hotelu smo maksimalno prilagodili trenutnoj situaciji, gosti ručaju na smenu i na taj način sprečavamo okupljanje većih grupa u isto vreme na istom mestu. Svuda su postavljene dezo barijere i sredstava za dezinfekciju, a mi dodatno vodimo računa o dezinfekciji objekata - naglasio je Pucarević.

Svi putevi do planine Zlatar su prohodni, ali saobraćaj se zbog velikih gužvi vrši usporenim intezitetom.

Prilazi zimskim turističkim centrima prohodni

JP "Putevi Srbije" saopštilo je danas da su prilazi zimskim turističkim centrima prohodni.

Skreće se pažnju na prevoje i kritične deonice na putnim pravcima, na kojima se savetuje maksimalan oprez u vožnji i obavezno korišćenje zimske opreme: Podbukovi - Kosjerić - Požega - Arilje - Divljaka, Bačevci-Mrčića most prevoj Kaona, Divčibare - Tometino Polje - Sastavci, Divčibare-Tometino polje.

Zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom su na snazi na sledećim putnim pravcima: - Jošanička Banja - Kopaonik - Kraljevo (Kovanluk) - Brezna - Goč - Kopaonik - Rudnica Na auto-putu E-70, petlja Ruma - petlja Pećinci, u smeru Beograd - Šid, do 24. februara od 7 do 17 časova, radovi na postavljanju odbojne ograde. Radovi će se izvoditi u razdelnom pojasu (levi kolovoz), zatvorena preticajna saobraćajna traka, dok će se saobraćaj odvijati u voznoj saobraćajnoj traci.

Prema informacijama Uprave granične policije u 7.15 časova: - na graničnim prelazima Kelebija i Gradina, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 60 minuta.

(Tanjug)

(Kurir.rs/ RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track