MNOGO OPERACIJA, MNOGO HEMOTERAPIJA

DANILO SE 8 GODINA BORI SA RAKOM: Hrabri dečak ne skida osmeh sa lica, a otac ima jasnu PORUKU za sve roditelje (KURIR TELEVIZIJA)

Društvo -

Povodom međunarodnog dana posvećenog deci oboleloj od raka, Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka - NURDOR, organizovalo je širom naše zemlje brojne akcije prikupljanja novčanih sredstava, koja će biti preusmerena za izgradnju Roditeljske kuće u Beogradu.

Među hrabrim mališanima koji se bore protiv opake bolesti je i Danilo.

Iza lica ovog veselog dečaka, stoji teška životna borba. Malenom Danilu je sedam meseci nakon rođenja ustanovljen karcinom mozga, od kada se punih osam godina neumorno trudi da iz ove bitke izađe kao pobednik.

"U početku je bila kritična situacija, sad je dosta bolje. Imao je mnogo operacija, mnogo hemoterapija", kaže Pavle Vekić, Danilov otac.

Kako Danilov tata objašnjava, njegovo stanje je trenutno stabilno iako mu operacijama nije odstranjen ceo tumor, niti trenutna medicina može da izvede taj operativni zahvat. Ipak, ova četvoročlana porodica ne gubi nadu.

"Teško je zaista. Moj savet svim roditeljima koji se suoče sa takvim problemima je da se edukuju, psihički jeste dosta teško, ali vremenom vam cela situacija postane normalna", kaže ovaj hrabri otac.

U cilju pružanja podrške svoj deci koja se leče od karcinoma, kao i njihovim roditeljima, tradicionalno je na današnji dan u Subotici organizovana humanitarna akcija. A tačno u 13 časova, simbolično je pušten balon u znak sećanja na sve mališane koji su izgubili borbu protiv ove opake bolesti.

OVDE MOŽETE GLEDATI KURIR TV UŽIVO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track