PISALI PREDSEDNIKU VUČIĆU: Tunel ispod Proslopa važan za razvoj Podrinja
Foto: Despotovina

Čelni ljudi opština Bratunac i Ljubovija

PISALI PREDSEDNIKU VUČIĆU: Tunel ispod Proslopa važan za razvoj Podrinja

Društvo -

Po završetku mosta Bratoljub na Drini neophodno je izvršiti rekonstrukciju starog mosta, koji će se koristiti kao pešački, navodi se u zajedničkoj inicijativi

Načelnik opštine Bratunac Srđan Rankić i predsednik opštine Ljubovija Milan Jovanović potpisali su inicijativu koja će biti upućena predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić da se izvrši rekonstrukcija starog mosta na Drini i nastave aktivnosti vezane za izgradnju tunela ispod Proslopa.

Most na Drini, Bratunac, Ljubovija
foto: Despotovina

- Republika Srbija i predsednik Vučić uložili su velike napore da se izgradi most na Drini Bratoljub, kao i da se realizuju drugi projekti koji doprinose razvoju ovih krajeva. Puštanjem u funkciju novog mosta neophodno je izvršiti rekonstrukciju starog mosta, koji će se koristiti kao pešački - rekao je Rankić i istakao da stari most na Drini ima istorijsku vrednost i značaj, te da ga treba dovesti u funkcionalno stanje.

On je naglasio, prenosi Despotovina, da je veoma važna i inicijativa vezana za tunel ispod Proslopa, jer bi se njime srednje Podrinje povezalo preko Valjeva sa auto-putem Miloš Veliki.

Predsednik opštine Ljubovija Milan Jovanović izjavio je da je važno unaprediti sve što je dobro. - Već je započeta izrada projektne dokumentacije za tunel, što će ubrzati razvoj srednjeg Podrinja, a što je nama veoma važno i za Bratunac i za Ljuboviju.

(kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja