Najnovije vesti

SUTRA DVA POKLONA U KURIRU! IKONA SVETI SIMEON BOGOPRIMAC I SVETA ANA plus SASOMANGE OGLASNIK
Foto: AMG

SUTRA DVA POKLONA U KURIRU! IKONA SVETI SIMEON BOGOPRIMAC I SVETA ANA plus SASOMANGE OGLASNIK

Društvo

Pravoslavni vernici i Srpska pravoslavna danas obeležavaju praznik posvećen Svetom Simeonu Bogoprimcu. Dnevne novine Kurir sutra svim čitaocima poklanjaju IKONU SVETI SIMEON BOGOPRIMAC I SVETA ANA plus SASOMANGE OGLANIK.

Sveti Simeon Bogoprimac i Ana - praznik kad se deca raduju, a roditelji mole. Simeon Pravedni ili Simeon Bogoprimac je hrišćanski svetitelj.

U vreme misirskog cara Ptolemeja Filadelfa izabran je kao jedan od sedamdesetorice, kojima je bio poveren posao prevođenja Biblije sa jevrejskog na grčki jezik.

Kada su prevodili proroka Isaiju, došli su do proročanstva: "Evo djeva će zatrudneti i rodiće sina", on se zbuni, pa uze nož da izbriše reč "djeva" i zameni je sa rečju "devojka", i tako i prevede na grčki.

Ali, u tom trenutku javi se Simeonu anđeo Božji i odvrati ga od njegove namere, objasnivši mu da je proročanstvo istinito i da piše baš onako kako treba. Još mu je rekao i da neće umreti dok ne vidi Mesiju rođenog od device.

Kada je Djeva Marija donela Isusa u jerusalimski hram, Duh Božji je to javio Simeonu, koji je tada bio već veoma star. Simeon brzo ode u hram i u hramu odmah prepozna i Djevu i sina po svetlosti koja je zračila oko njihovih glava kao oreol.

Radostan starac uze Hrista u ruke i zamoli Boga: Sad otpuštaš u miru slugu svojega, Gospode, po reči svojoj; jer videše oči moje spasenje Tvoje. Tu se zadesila i Sveta Ana, koja je i sama prepoznala Isusa i to objavila svima. Ani je tada bilo osamdeset četiri godine. Nedugo potom, Sveti Simeon je preminuo.

U Sasomange oglasniku ćete naći odabrane oglase za kupovinu i prodaju stanova, kuća, placeva, garaža, automobila, telefona, televizora, miksera, muzičkih instrumenata, nameštaja... Bukvalno za bilo šta!

Sasomange je novi onlajn oglasnik, koji se sastoji od internet portala i aplikacija, dostupnih i za iOS i za Android platforme, a svake srede uz dnevne novine Kurir dobijate na poklon selekciju besplatnih malih oglasa. Celokupnu ponudu oglasa možete pronaći na Sasomange.rs, gde vas čeka preko 450.000 aktivnih oglasa u više od 90 kategorija i potkategorija. Sasomange – jedno mesto na kom ima sve!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...