NEMA PRAŠTANJA

VOZAČI OPREZ, SLEDI ODUZIMANJE DOZVOLE? Radi se na izmeni zakona - staje se na put NASILNIČKOJ vožnji! (KURIR TELEVIZIJA)

Društvo -

Broj nesavesnih vozača i dalje se ne smanjuje. Prema saopštenju MUP-a, samo u proteklih nedelju dana saobraćajna policija isklјučila je iz saobraćaja 20 vozača zbog učinjenog prekršaja nasilničke vožnje i 30 zbog upravlјanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Mladić koji je upravljao automobilom i to sa suspendovanom vozačkom dozvolom i pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci izazvao je saobraćajnu nezgodu, što je odmah pokrenula pitanje u javnosti - kako stati na put ovakvom ponašanju u saobraćaju. Direktor Agencije za bezbednost u saobraćaju, Duško Pešić, jasno ističe da će se ići ka predlogu da se za teže prekršaje oduzima dozvola. - Uskoro idu izmene zakona, ići ćemo ka predlogu oduzimanje vozačke dozvole s obzirom da postoji jako mali broj ljudi koji pravi probleme u vožnji i ne želi to da promeni - navodi Duško Pešić direktor Agencije za bezbednost saobraćaja. Ono što posebno zabrinjava jeste podatak MUP-a da je najmlađi prestupnik u saobraćaju protekle nedelje imao svega 17 godina i da je uhvaćen kako upravlja vozilom pod dejstvom kanabisa i bez vozačke dozvole.

-Maloletna lica starija od 14 godina takođe su i prekršajno i krivično odgovorna. Za sva lica koja imaju probnu vozačku dozvolu važe i stroža pravila. Oni nikakko ne smeju imati alkohola u krvi - kaže Vladimir Vida iz MUP-a. Da nemaju razumevanje prema ljudima koji za volan sedaju u alkoholisanom stanju, ekipa Kurir televizije uverila se i u razgovoru sa građanima, koji se slažu da nipošto ne sme da se vozi pod dejstvom alkohola, te da takive prekršaje treba najstrože kazniti.

Međutim, kada je reč o bezbednosti u saobraćaju, pomaka ipak ima. Prema zvaničnim podacima 1990. godine u saobraćaju je poginulo oko 1950 ljudi, dok je taj broj za 2020. godinu sveden na oko 500 ljudi.

OVDE MOŽETE DA PRATITE UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track