SKUPLJEN NOVAC ZA LEČENJE NEMANJE (16) IZ ČAČKA: Nastavnik donirao novac, a iza lepog gesta krije se teška roditeljska priča
Foto: Privatna Arhiva

putuje u istanbul na transplataciju bebrega

SKUPLJEN NOVAC ZA LEČENJE NEMANJE (16) IZ ČAČKA: Nastavnik donirao novac, a iza lepog gesta krije se teška roditeljska priča

Društvo -

Novac potreban za transplantaciju bubrega u Istanbulu dečaka Nemanje Božića (16) iz Čačka prikupljen je, a u humanitarnu akciju bili su uključeni i članovi Sindikata obrazovanja Čačak i Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, učenici i roditelji.

- Akciju su podržale sve škole članice SOČ-a. Do sada je skupljeno više od 1.400.000,00 dinara, a u nekoliko škola akcija se završava sutra. Posebna zahvalnost pripada našem kolegi predsedniku sindikata USPRS u OŠ „Popinski borci“ Vrnjačka Banja Nenadu Radovanoviću, koji je porodici Božić donirao 17.500 evra, za operaciju u Istanbulu, što su preostala prikupljena sredstva prilikom lečenja njegovog deteta - naveo je Vladimir Adžić, predsednik Sindikata obrazovanja Čačak.

Kako saznajemo, iza donatorstva iz Vrnjačke Banje stoji jedna teška roditeljska sudbina. Novac koji je doniran, ovom prosvetaru je preostao od lečenja sopstvenog deteta, koje je nažalost izgubilo bitku za život.

Mladom Čačaninu je zbog cisti na oba bubrega neophodna transplantacija, a donator novog organa biće njegova majka.

Operacija je zakazana na klinici "Memorijal" u Istanbulu i košta 17.500 evra. Nemanja, zajedno sa majkom, u Turskoj treba da provede najmanje 21 dan. Osim 17.500 evra, porodica će snositi i troškove boravka i putovanja, bolničko lečenje i terapije nakon transplatacije. Božići se nadaju da će te troškove pokriti novac prikupljen drugim akcijama.

(Kurir.rs/D.Č.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track