Najnovije vesti

NIJE VREME ZA PAKOVANJE ZIMSKE GARDEROBE: Meteorolog Nedeljko upozorava da nas uskoro čeka još jedan HLADNI TALAS
Foto: Ana Paunković

vremenska prognoza

NIJE VREME ZA PAKOVANJE ZIMSKE GARDEROBE: Meteorolog Nedeljko upozorava da nas uskoro čeka još jedan HLADNI TALAS

Društvo

Meteorolog Nedeljko Todorović rekao je da uprkos porastu temperature ne možemo da tvrdimo da je zima gotova, ali da proleće kuca na vrata.

- Već je danas bilo u Beogradu 12, sutra će isto biti oko 12. Tamo od nedelje pa nadalje, veći deo naredne sedmice, biće još više temperature, možda čak i 17 stepeni - rekao je Todorović tokom gostovanja u Beogradskoj hronici.

Dodao je da poslednjih dana februara sledi pad temperature koji će verovatno trajati i tokom prvih dana marta, ali da je pitanje koliki bi bio taj pad temperature.

- Ja mislim da ne bi trebalo da bude neki značajan pad da bude opet zime i hladnoće u tom smislu - naveo je Todorović i dodao da izgleda da bi prema nekom ritmu smene toplih i hladnih perioda do još jednog pada temperature moglo da dođe između 10. i 15. marta.

Meteorolog je istakao da klimatološki gledano od 1. marta ulazimo u proleće.

Todorović je komentarišući hladno vreme u Grčkoj rekao da je sneg u Atini neuobičajen i da je hladan vazduh zahvatio veći deo Evrope, a da je glavnina niskih temperatura bila u Istočnoj Evropi.

- Onda se taj hladan vazduh iz severnog i istočnog dela Evrope proširio u južne krajeve, ali najbitnije da je kod nas dao vrlo malo snežnih padavina - istakao je Todorović.

Meteorolog je poručio da nije vreme za pakovanje zimske garderobe i da je nemoguće precizno utvrditi kakva će temperatura biti do kraja zime. Todorović je podsetio da je prosečan datum poslednjeg snega 23. mart i da je moguće da sneg padne i posle tog datuma.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...