DR TIODOROVIĆ UPOZORAVA: Očekuje nas povećanje broja obolelih, VIRUS SE SADA ČEŠĆE JAVLJA MEĐU DECOM
Foto: Tamara Trajković

ČUVAJTE SEBE I SVOJE NAJMILIJE

DR TIODOROVIĆ UPOZORAVA: Očekuje nas povećanje broja obolelih, VIRUS SE SADA ČEŠĆE JAVLJA MEĐU DECOM

Društvo -

Konačno imamo jaku šansu protiv kovida 19 – vakcinu, koja je donela mnogo pozitivnih stvari i nadu u povratak starih životnih navika.

Gotovo million ljudi se vakcinisalo u Srbiji. Ipak, vakcinacija je neminovno donela i mnogo dilema, strahova i nedoumica od negativnih posledica koje vakcina može da izazove, do toga ko sme, ili da li sme da je primi. To se naročito odnosi na pacijente koji su oboleli od malignih, retkih ili autoimunih bolesti.

Prof. dr Branislav Tiodorović, član Kriznog štaba upozorio je da nas očekuje povećanje broja oboplelih od COVID -19 infekcije, pa samim tim i nepovoljna epidemiološka situacija. - Stiuacija je ozbiljna, ali moramo da sačekamo šta će se desiti sledeće nedelje. Tada ćemo i imati sliku šta se dešavalo proteklog vikenda na skijalištima tokom prazničnih dana.

Takođe, uočeno je oboljevanje i kod mlađe populacije i to me malo plaši. Tu, međutim, ne mislim samo na srednjoškolce, već i na starije osnovce. Mlađi su dobrim delom pošteđeni, ali imamo i među malom decom obolele od korona virusa - napomenuo je prof. dr Tiodorović, dodajući da treba nastaviti sa vakcinacijom, koja predstavlja jedinu zaštitu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track